Pim Sis

Assalamualaikum orang kampung sekalian

bertemu lagi kita dalam sesi seterusnya untuk membincangkan keseronokkan PIMPIN SISWA.yadey..

so, friday uh gerak g sarapan pastu pegi ke bas dekt padang kawad. huhu.kt situ ter-kenal dgn shahid yng dlu budak 1 kolej.agagag.kolej matrikulasi johor.aku hanya menyedari kewujudannya hanya di USM.dasat sehh.haha.biase r uh, budak kmj kan mmg bersepah sepah.

pastu naik bas dlm kul 9 lebih. kul 10 lebih geraklah kami ke Yan, Kedah.dlam bas tidur saja sbbnye penat minggu orentasi.heh. pastu dlm kul 11 lebih smpi sudah di kem palas, yan, kedah.

smpi2 je da dpt arahan tukar selipar sbnye nk masuk ke kawasan kem, kena seberang sungai.ho-ho-ho.excited! pastu..bergeraklah kami.kebetulan bas budak kejut pon saing dengan kami.hehe 😀

pastu buat ape ek?? duk lepak2.makan tengahari dan solat.dlm kul 2 bru lah stat camping.hp kene amik pe semua pastu pastu pegi pasang kemah.

antara xtvt y dibuat mse kem ni, merunut malam. merunut malam uh korang kne jalan malam2 la.diorg kejut pukul 2pg semata-mata utk jalan2 dlm hutan.kau bayangkan jela blh nmpk ape waktu tu.haha.dahlah gelap.bintang pon tkde.agagaga. so, mse uh mg layan jela jurulatih uh nk bwk g mne pon.aku jatuh byk kali gak r.sbbnye licin, pastu lak kwasan sebla kem uh tgh construction nak melestarikan sosial + ekonomi masyarakat.yeadeyy.

lagi ape ek?? mandi sungai.yeahh..ni lah yang paling seronok.sbbnye air sungai sejuk~~ hahaha.sbnrnye kena mandi sungai sbb kolah dlm tmpt mandi uh kering kontang bahana paip di atas kaki gunung ke gunung uh ade masalah.spttnye da selesai dlm 1 smpi 2 jam tp nk bt cmne, merasailah kami mandi sungai mase petang jumaat itu.

pastu, jungle trekking.yang ni paling mencabar kekuatan fizikal.adehh..tp agak seronok sbb jmpe pokok ade lubang.baaaekkkkk punyaaaaa~~~ mmg besar kot pokok uh.ttau la dah hidup brp lame pokok uh.yng sadis pon xtvt nila sbb nye aku jatuh terseliuh.aaaaaaaaa…mmg sakit gila.dahlah mse uh masih tinggi lagi kawasannya seblom blh turun uh.sakitt sgt2.

seb baeklah dpt g xray and nothing happend cume seliuh skit je.hahaha.sikit2 pon,skrng nih kaki bengkak la siottt.haha.

lagi, sukaneka.haha.mmg lawak.ndak2 si are-min budak kejut uh.mmg sewel.merepek2.bg arahan pon merepek.cakap2 pon merepek.hahaa.lee jadi alang kump kitorng, plantun C4.seronok2.mse uh lebh kenal kwan2.

ice-breaking gila lawak.ndak2 part musical orchestra.budak y jd partner uh da gelak2 je bila aku kena tutup mata then jd konduktor bas.haha.bukan2..konduktor musikal.yaaaahhh.ape2 je.main tirai uh best tp sengal sbbnye bila da masuk kump sebla uh,, tknmpk bayang pon sape y kt depan.haha.

ape lagi ek? survival cooking.hahaha.kesian are-min uh tk pena siang ayam.huhu.seronok gak arh.sbbnye kne sembelih ayam sendri.hoho.best best.aku, amin dgn wiena bersihkan ayam ape y patut.lalala.pastu diorg2 laen masak sayur goreng.lepas basuh2 ayam pe semua, goreng ayam dgn kunyit dgn garam.kak linda letak grm byk thus, ayam uh agak masin ar. mse makan uh wiena ckp arh, tataulah ape yang sedap sgt tp mmg nk makan aje dgn lauk2 uh.haha.

yang len2 uh mcm bincang2 isu kelestarian.sbbnye USM mmg lestari je dr awal sampai akhir.lagi2 dengan budak2 APEX ni.adehh.berat jugak tanggungjawab nk mengubah masa depan dengan kata nama lestari ni.sbbnye bottom billions mmg arh tersangat ramai dan memerlukan tenaga dan macam-macam lagi supaya generasi masa depan merasai kesenangan tdk seperti generasi masa kini.hoho.da macam buat karangan BM sudeyyy.

tu jela kot.last but not least, i owe big time dengan KEM KOM, PROF AHMAD TAJUDDIN, EN. ZAKI (yang tlh menghantar saye ke hospital), KAK TINI (misi berjaya!), KAK FATIN DGN KAK BELLA (sbb bagi saya berpaut pada kalian mse nk seberang sungai hingga ke campsite), ABG HAJA AND THE GANG (sbb tlg kami2 menyeberang sungai tanpa sebarang masalah).

TO ALL FASILITATORS KEM PALAS, YAN, KEDAH SIRI 1 2010/2011.korang mmg terbaekk. wow hebat~ wow wow hebat hebat~

sekian laporan dr saya!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s