zakiah’s bday celebration

Assalamualaikum semua.

klau anda add zakiah kt fb, anda semua akan tahu hari ni bday dia.hahaha.

smlm balik dr khaleel, khalid telah msj tny nk beli tepung ke tk.naseb zakiah sngat baik kerana tepung tidak dijual di ushoppe usm.klau ade, mmg jd jemput2 dia mlm td.hurm..disbbkan tepung tkde, bedak telah dibeli sebagai ganti. kebetulan pula zakiah tidak igt kunci bilik di mana, thus dia amik kunci aku.dia tknk bg bdk2 nih masuk bilik dan tarik dia kuar.

si Farahhana Daud dah call2 aku sbbnye nk suruh zakiah kluar bilik.projek baek punya dengan bedak dan air sabun.hurm..tepat pukul 12 pagi, aku pon bukalah pintu bilik.ana, khalid, mas dan ju menyerbu masuk.heh..kena sibijik bedak.amik kau! si ana siap masukkan bedak ke dalam mulut zakiah.euw..memang hebat!

si khalid lak tk psl2 menyapu bedak2 ke orang lain (aku, mas, ju dan ana) okey..tetiba jd kecoh sbbnye maen balik2 bedak,sapu2 bedak segala.bilik aku tkya ckp, mmg wangi cam ape.maklumlah, bedak uh bedak wangi (agak membazir disitu).lepas simbah bedak segala, keluar dr bilik + ana menjalankan projek simbah air sabun.aishh..sabar je.

part paling seronok, ana and khalid simbah mas dengan air sabun sbb mse uh ju dah berdiam diri dalam shower.agagaga 😀 satu simbahan khalid dr sinki (khalid panjat sinki semata-mata nk simbah ju) tidak mengenai ju sbb ju amat hebat! hahaha. aku time uh mmg tknk kacau la projek mereka.hanya tengok dan ketawa.agagaga 😀

then2, paling best mestilah kenakan bday girl.secara tiba2 zakiah kuar bilik (time uh dia igt da abis da simbah2).bila dia kuar, aku pon tutupla pintu siap kunci.agagaga 😀 maka dia telah disimbah oleh ana, mas, khalid.ju ttau la simbah sekali ke tk.tp for sure, zakiah mmg basah lencun.kt koridor uh tkya ckp,mcm banjir sudey.haha.setelah selesai sesi simbah2 barulah aku buka pintu dan ambilkan brg2 zakiah utk dia mandi.haha.

post status kt fb abis kne cdgn dengan mas dgn khalid,mereka nk basahkan aku pulak pd bday ju dan mas.aishh.sabar2.beli baju hujan.baru best~

ape ape hal pon,

HAPPY BIRTHDAY ZAKIAH YAHYA, ROOMATE KU~~

Kepada penghuni blok restu y marah sb kitorg bising malam tadi, sorry weyh.tk bermaksud nk mengganggu korang pon.heeeeeeee 😀 nk hilangkan tension saje.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s