GERAM~!!

Assalamualaikum wbt.

apa kabar anda semuaaa?? (cewahh..cm ade y bce je) apa kabar iman anda pada bulan puasa ni? harapnya bagus bagus sahaja na..

hurm..hari ni nk citer serba sedikit pasal tajuk.aishhh…

aku sememangnya org y hot temper tp skrng da kurang la.heee 😀 sbbnye rugi je jdi org hot temper ni, nanti kita y penat marah okey.hurm.. sbnrnye cmni, kitorg sem ni kne amik WUS _ _ _ (name course : keusahawanan). pastu kitorg kne form group dgn bdk2 berlainan course (nanti dpt markah bonus).so, aku pon bergroup dgn Ali (kimia industri), Ayie (fizik gunaan) dan zakiah (kimia tulen).haha.tkdela lain course sgt.dpt markh bonus skit je rsenye sbb 3 ketul dr school y same.klau diikutkan ade lg sorng bdk ni, bdk pendidikan.

ni nk citer psl geram kt dia lah ni.minggu2 sudah, bdk2 1st year USM ade pimpin siswa.so, biasanya bdk y g pimpin siswa ni mmg tkdtg kt kelas WUS uh.so, mse minggu bdk pendidikan ni tk dtg, adelah psl pendaftaran kumpulan.mse uh pulak, aku dgn kiah tk dpt nk dtg sbb Timb Naib Canselor nk jmpe dgn bdk2 sains tulen + sastera tulen (1st and 2nd year).tp kitorg (aku dan kiah) dah bg ayie (as ketua kumpulan) utk daftarkan name kitorg (full name, ic, matric sgalalah).

bdk pnddikn uh plak Ayie dah call pe smua dah, bdk ni tk angkat fon lansung.so, kitorg pon biarkan jela.mne r tahu dia dah ade kumplan ke ape ke utk WUS uh.punya ah payah nk cntnct.minggu lps pegi kelas WUS pon, dia tkde contact kitorg.pastu, smlm~!!!!!! dia msj tny kumpulan duk mane.aku ckp jela kitorg duk kt pintu keluar 10 uh.pastu dia dtg.dia dtg kejap je.pastu dia blah.sblm bla uh dia ckpla y dia akan dtg balik lps abis kelas sbb nk bncg2 pe smua (kitorg kne plan nk jual ape2 mse expo + kne bt rancangan perniagaan tipu tipu punye) sbb dia ade ty skali, “kita nk jual ape?”.

kekgi, lepas abis kelas aku call dia blh plak ckp sbb hujan, dia balik dlu.aku da panas dah.mcm ah dia sorng je nk balik.org lain punye ah beriya tunggu dia (orang lain uh ayie dgn kiah, ali tkde, tkdtg kot).tp mmg gua panas gila la dgr dia ckp cmtu.aku aishh..sabar je.seb baik bulan puasa, kalau tak, mmg dah free free je budak ni kne fire.bajet ahhh~!!!

last2, ckp kt ayie suh dia msj bdk uh tanye nk join ke tk group.dah r klau dia nk join uh, kitorg jugak y nk kne daftar.menyusahkan orang di masa hadapan adalah amat tidak digalakkan ye kawan2 (msa dpn ke msa skrng ke smua tk digalakkan.tkpaham ke??~~!!!!). benganglah cmni.dah ar ari tu call tk angkat2.ckp kat ayie pon, ayie ckp, bdk uh men misscall2.ape bajet ah ktorg nk call balik?? eii..geramnya aku dgn bdk ni.org nk menyenangkan urusan dia, dia blh plak nk menyusahkan orang lagi.aishhh.sabar.

mmglah bulan puasa ni kne byk bersabar ye kwn2 dan kena sentiasa ingat, some people are born to annoy others.tk gitu Iche Suhail? mmg ah menguji kesabaran.tkpe fa.org y bersabar ni org yang beriman.hehe 😀

so, nk ty ni, ape pendpt korang? nk biarkan budak uh cmtu2 je ke ape?

tu jela.

sekian.

ps: happy fasting everyone~!! jom jimat~!!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s