kerja amal ;)

Assalamualaikum wbt

ape kabar anda semua?? rindu kan saya? tak?? huh..keluar dr blog saya skrng~! hahahaha.ouh yaa.psal post yang lepas, terima kasih kepada mereka2 y terus memberikan sokongan, nasihat dan motivasi.haha.saya terharu (T_T)

ouhh hey..hari ni nk citer sket pasl xtvt y dibuat hari ni.heheh 😀

hari ni ade event yang diberi nama “FRIENDS OF TASIK HARAPAN”. tasik ni terletak bersebelahan dgn desasiswa tasik harapan, usm.program start pd pkul 7.30 tp kitorg pakat dtg lmbt sbb msing2 pon tidur lmbt smlm.sampi2 je tros amik mudballs yang dah kering dgn solution.okayyy ttau solution ape.tp rsenye solutin EM ke pe ntah.utk bersihkan tasik uh sbb tasik uh dah penoh dgn algae bloom. urgh..

so, kitorg pon baling selepas countdown.hehe 😀 seronoklah tgk semua2 org pon baling2.hehe 😀 pastu tuang EM solution uh.best best.gmbr semua ade kt FB.tgklaaa.posing pon sempat.hehe 😀 lps baling2 + tuang2 uh, cri kertas nk tulis name.hehe 😀 pastu pastu, kitorg ter-rajen pulak join org lain buat mudballs.seronok lah seh.main2 tanah.tanah uh cmpur dgn makanan ikan ke tanah uh sbnrnye mmg makan ikan.haha (ttau la.tula..dtg lmbt lg.kan da blurr2). pastu kan keringkan bnd uh,cmpur dgn EM solution uh pastu buat bulat2, bola2.

ade y uruskan uh ckp, time ni je akan buat mudballs uh time2 lain tkde dah.huhu. ttaulah btol ke tk.tp td sebakul jugaklah kitorg buat.hehe 😀 smbil buat2 uh ade borak dgn sorng akak ni.akak ni bdk cina, dia amik management : international business. pastu minor dia bahasa Arab.wow~! hebat~!!! hehe 😀 dia puji2 jgklah kitorg sbb bru 1st year tp da join bnd2 komuniti ni.hehe 😀 mestilah join.USM kan ajar kitorg ttg LESTARI~! hehe 😀

ape lg? tu jela.seronok tau bt benda2 ni.kire cm sekali tk sekala.ape salah kan join bnd2 cmni.diorg ckp dpt MyCSD dgn unit desa tp ttau la betol ke tk.yang penting join saja.seronok~!!!!! hehe 😀 ouhh..lupe nk gtau, projek komuniti ni di-support oleh CIMB Foundation.dikelolakan oleh ALUMNI USM.bgus mereka ni.mereka buat projek ni setelah menjalankan beberapa kajian ttg tasik uh.

ohh..mcm2 citer dpt tahu dr akak uh.hehe 😀 ade uh psl biawak.aishh..byk biawak kt usm ni.dia ckp, biawak ialah king di USM sbb klau ade org jmpe biawak kt luar kwasan usm, org akan call usm, suh amik biawak2 uh =_= tp tkkesahlah uh.kenalah sayang haiwan kan? hahahaha.de ke y sayang biawak?? no benefits kot.hahahaha 🙂 sukahati aku je ckp cmtu.hahahaha.

ape lagi?? ouhh..pagi td,, ntah kenapa, lepas bilas baju, dua jari kiri terasa sgt panas.=_= pelik.last time jd cmni pon mse pakai Axion kt mtrik dlu.skrng mne ade dah.pelik sgt2.tp alhamdulillah lepas tydo petg, okeyyy pulak.hahaha. 😉

tu jela.

—–

HS, thanks sbb risau pasal saya.hehe 😀 insyAllah saya takkan buat awak risau lagi 🙂 saya kan suka awak.hehe 😀 awak pon janganlah risau lebih lebih,nanti saya geram saya cubit awak.

sekian.

take care semuaaaaa 😉 ❤

ps : Mahligai Kasih by UNIC stuck in my head, help me~!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s