.penang’s gath.

Assalamualaikum wbt

pertama-tama sekali nk bgitahu yang saya sbnrnye dah jatuh cinta kt template y ni.hahaha.memula je gedik2 nk tuka template lain pastu cm tk okey je last2 balik smula yang ni.hahahahaha.

okayyy.thu dah ramai jugaklah yang tk sabar nk thu perjalanan gath penang nih cmne.so, here i am updating to you guys (republicans) about penang’s gath.LOL ape2 jela aku type nih.

perjalanan aku dimulakan dengan bangun awal pagi dan basuh baju yang banyak.then, roomate aku dgn cubemate aku bangun siap2 and pkul 10 kitorg naik bas depan desa sampai lah ke jetty pulau.perjalanan bas adelah dalm sejam pastu driver bas uh agaknya gila racing kot dia bawak sgt bahaya smpi aku da pening2 dalam bas tu.ngeh3.

sampai je kt jetty, aku dan roomate berpisah.sob3.aku g jalan ke jetty well roomate aku lak g naik bas hop on hop off free sbb nk g komtar.here’s the picture.

 

tgk lauuttt

pastu sampai kat seberang je, station bus butterworth, trus la cntct nawal.cntct2 tkdpt.dah risau sbb sorng2 je nih.klau kne culik cmne? hahahaha. 😛 pastu trus cntct faiz.faiz siap igt da smpi jj dah -.- sabar jela.bru anta msj kt faiz ckp nk balik smula usm klau nawal tk smpi, nawal pon smpi tk lame leps tu.heeeeeee 😀 tkya balik usm smula 😛

pastu naik lah motor kami berdua ke JJ Sbrng Prai.nawal bwk motor laju -_- seram ouhhh.tpi tkpelaa.asl smpi sudeyh.smpi je tros la cntct budak2 ni (Si feeq dgn faiz syahmi je.hahahaha) diorg kt food court.nawal tgk hp byk gila misscall dr ‘abg2’ dia.hahahaha.seb baik aku tk misscall nawal byk2 kali. 😛

pastuu, borak2 pe sme.hahaha.myb sbb masing2 pon da tgk muka kt fb dan sbginya.so tkdela cm blurr2 tgk ni sape ni sape.hahaha.coolio je.pastu, pegi makan kt Kenny.kitorg igt memula nk mkn KFC tpi disbbkan org bratur kt KFC smpi keluar and faiz dok ckp “kau tk tahu ke makanan ruji bdk republic ni mmg KFC” makanya kami pon beraleh arah ke Kenny tpi ade je mslh mse kt Kenny tu.hahahha.borak mmg mcm2.penat berckp.hahahaha.pastu gerak pie solat.

lps solat tu, pegi Popular bookstore.share2lah ape yang dibace pe smua and feeq terlekat kat buku CONGITO ALLAH SUM.buku tu aku ade, aku tunjuk kt faiz tpi feeq yng bace mse kt popular tuh.then, mse kt popular nilah jumpa nas, dayah dgn kwn diorang.heeeeeeee.disbbkan serabut sgt.duk luar sat.dan mse uh nas and the gang minx diri g solat pe sme.dasyat ouh diorg.wlupun bru abis MUET,tros g JJ sbb nk jumpe kitorg.hurm..bila diorg g solat uh, kitorg pie amik duit sat and tunggu diorg kt food court sbb diorg blom mkan lagi.

then, lps mkan.amik la few gmbr. antaranya :

nas and her friend

nas and her friend

 

the girls

faiz dan feeq

pastu, nas ckp dia nk g beli brg.kitorg pon ikot dan mse tula feeq mengeluarkan soalan sedas dua guna machine gun invisible.hahahaha.nas lps beli brg uh duk dgr citer kitorg.hahaha.faiz bt lawak pe sme -_- siap nk mrjuk2 lagi. then, diorg pon minx diri sbb kne balik matrik before 7pm.hurm..tkpela.walaupun sekejap je tpi best.

pastu, kami (aku, nawal, faiz dan feeq) menuju ke tingkat paling atas utk g main game.hahahaha.lame dah ni tak masuk arked bt hal.ececeh.main game je kot.feeq siap, “bukan patut budak laki ke excited masuk arked?” hahahaha.nk bt cmne, mmg dr awal dtg JJ lg da demand nk masuk arked.sb baeklah diorg ni melayan jugak. 😛

masuk2 je..pusing2 usha2 nk main game ape then g beli token dgn nawal.memula skali main racing car.LOL.kalah -_- tpi nawal dgn feeq hebatttlaahhh.adik beradik power main game.hahaha.faiz pon kalah jugak.then kitorg g main bola.dpt 28 je.ngeh3.main 4 org tpi dpt 28 je -.- pastu g beli token lgi main machine music tu.cm best jugakla.then cooperation dgn feeq tpi markah feeq lagi tinggi then last skali y main uh si faiz.and last game kt arked tu, bola lagi.kali ni dpt 38.hahahahaha.naik 10 mrh je -.-

nawal dan game kereta racing

duk perati faiz men game

game seterusnya

pastu g solat asar.lps solat asar, kami pon berpisah.sedih tak?? sedih jugakla sbb ttahu bila lagi boleh jumpe cmni.nk seronok2 pe sme kan?? hehehe 😀 walaupun hbis duit agak byk jugak on that day tpi tkpela, skali skala je.ngeh3. faiz ikot skali la pgi anta aku kt jetty.and faiz on lost mse dgn nawal nak balik ke maktab.nawal text gtau yng motor dia rosak tgh jalan and mse uh faiz da hilang -.- hahaha.tkpela.as long as nawal sampai.

so, here I am wanna say thanks to :

  1. Nawal – sbb pick me up kt stesyen bas walaupun time uh mmg da seram sejuk jugaklah.1st time utk sgala-galanya.hahahaha.thanks sbb tumpangkan motor pe sme.tq sygggg
  2. Feeq – sbb byk jugak bertanya XD hahahaha
  3. Faiz – sbb melayan bdk sorng ni bercerita mcm2.lenkali jln lupe dtg CUBE saya ye 😛
  4. Nas, Dayah dan kwn mereka (tkigt nme lnsung) – sbb wlupun korang bru je abis MUET dan tunggu bas smpi lebih kurang 3 jam, korang ttp dtg jugak ke gath kali ni dan memeriahkan suasana.seronokkkkk!
  5. diri sendri – sbb buat2 brani sorng2 naik feri pe sme.hahahahaha (naik feri je kot :P)

ape ape pon, korang rawkss!!! harapnya jumpa lagi lepas ni.

sekian laporan dari budak banyak cerita,
Fa comel 😉

 

gmbr kebosanan tunggu feri dr Butterworth

Advertisements

12 thoughts on “.penang’s gath.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s