.elaborate.

Assalamualaikum wbt.

this post is only an elaboration of what had happened during my so-called vacation at my aunt’s house.which you can refer to this post.tetybe je rse nk elaborate.hahaha.padahal nk elaborate tu sbb dah transfer gmbr. 😛 biarlah saya ye.

so,, on that day..kitorg pon gerak pie Midvalley.beli  tiket pergi balik sbb risau kalau kalau tkde tiket pulak nk balik Sg.buloh.huhu.sengal kan? then,, sampai Midvalley, i text my akak angkat, Kak Zafiqa.Kak Zafiqa from Serdang (UPM) so, lmbt jugaklah smpi.kitorg wonder around la Mid tu.pastu pakat dengan ikah pegi tgk pawagam.memula uh cm nk tgk HP7 tpi tk jdk sbb sme dah hbis tiket utk waktu terdekat.so, y tinggal mse uh hanyalah 2 alam dan skyline.adik sdara aku dah bengong2 je bila aku dah mcm nk tuka2 kjp 2 alam kjp skyline.smpi kaunter tuh minx pendpt cashier psl movie mne lg best.dia ckp, skyline psl si-fi well 2 alam plak klau xsilap mse uh bru kuar.

dr tgk si-fi baiklah tgk 2 alam kan? leps purchase tiket tuh, duk dpn kedai sukan ape ntah lupe dah name tunggu kak zaf kita sampai.hehe 😀 sampai2 je, terus lah gerak pie msuk panggung.memula uh cm nk beli gaklah ape2 kan.sat g tgk2 kak zaf kita membawa bekalan.hahahaha.naseb lah kan?? dah gelap ape orang kesah.LOL 😛

lps tgk wayang uh mmg perut kurang ajar minx makanan secara paksa.hahahah.padahal mmg lapa gila kot.xtau pehal.duduk dlm aircond pon byk guna tenaga.cis.tkguna btol! ok..fa..stop merepek! disbbkan lapar sgt dan kami pon decide pegi mkn KFC.hahaha.tetyba terigt si Faiz Syahmi ckp y gath je makan KFC.hahaha.xpelah.janji mkn kan?? kak zaf belanja makan.huhu.seronok seronok!

lepas makan tuh, pegi guardian kejap.kak zaf cri barang.aku plak try2 waseline y baru tuh y pencerah ke pe ntah tpi lotion la.pastu terbekenan kt Vaseline Total Moisture Dry skin lotion.maklumlahh sejak2 duduk di seberang laut ni, kulit makin kering smpi kne pgi klinik and doc pon da risau jugak ari tu sbbnya biasalah..saya kan penghidap masalah kulit yang agak serius sedari masuk matrik.ngeh.bau sdp kot lotion tu.direkemenlah senang ckp.lagi pulak, bukan ade jenis tu.ade y pencerah tu (latest) dgn yang botol hijau (ade lidah buaya).

pastu, kitorg masuk Jusco cri kasut.hehe 😀 klau masuk jusco biasa cri brand Larrie sbb pernah kasut jenama uh mase kt matrik dan agak tahan jugaklah kasutnya tpi kali ni pegi section Larrie tuh terjumpa NYC.terus call ummi tanya nk beli kasut blh ek tak.hahaha.sbb mse raye hari tu umi ade offer nk belikan sandal POLO sbb mse tuh metrojaya ade promosi besar besaran punya. tpi mse tuh tk berkenan lagi nk beli sandal2 ni.so mse nampak sandal NYC tu terus berkenan.so, ummi ckp, klau sandal kulit, blh jelah.so saya pon purchase la kasut tu.

hehe 😀 side things yang saya beli pada hari tu majalah dgn buku.hehe 😀 majalah dgn buku mmg tdk boleh dipisahkan ye 😛 saya beli buku Habiburrahman El Shirazy y latest tajuk : Bumi Cinta dengan satu novel PTS bru karya Maria Kajiwa tajuk Planet Planet cinta.aku rse novel PTS ini a bit futuristik sbb bila bce uh cm ade psl planet lain dah diduduki pe sme.mybe menarik kot.hahaha.tk mula membaca mane2 novel pon lagi padahal byk dah ni.termasuklah novel yang kak naqibah saya, kak lia bagi suruh baca sebagai assignment cuti sem kali ini.adeh.tkpe tkpe.saya akan mula membaca malam ini juga.tpi salah satu novel jelah 😛 ohh..novel novel tersebut dibeli di MPH.aslnya kak zaf je nak beli tpi tulaa.dah terbekenan.nk bt cmne kan? 😛

pastu kami bergerak balik and LRT delay banyak kali.balik tu singgah KL Sentral dulu nk cri tiket balik JB tpi tiket pada hari Ahad sme sold out.cehh.mementanglah Johor cuti on Monday tuu.smpi hati habiskan tiket.tepon2 ummi, ummi ckp tepon ayh sbbnya ayah ade ckp yang dia nk dtg KL.tpi disbbkan ayh nk dtg kl next next week, so, tkjdilah saya tpi mse uh mmg tk beli tiket sebaliknya beli 3 pieces of Secret Recipe before balik Sg.Buloh 😀 hehe

so, tu jela pengembaraan saya pada cuti kali ini.hurm… esk ada kenduri kawin sebelah rumah.patut jadi penyebok ke tk??

ehh..nk tgk gmbr?? nah nah!!!

This slideshow requires JavaScript.

sekian sahaja utk kali ini.esk kita citer benda lain pulak ehhh 😀

Advertisements

4 thoughts on “.elaborate.

  1. zafiqa says:

    great meeting…great outing..
    tq fa n ika(betul ke nama die???)
    anyway…KTM Komuter yg stuck dear…same situation nk g mid…sbb tu la lmbt giler…sorry ek…
    hope to see you again

    dak2 admin WLI ajak jumpa…syg fa da blk johor…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s