.BBQ Steamboat.

Assalamualaikum wbt

this entry was supposed to be yesterday’s tpi smlm tksmpt nk update ;P anyway, kt mne korang slalu pegi kalau nk makan steamboat? meh share2 sbbnya smlm mmg masyuk sgt dpt makan 2 in 1.cewahh…nak makan steamboat je aslnya tpi nk bt cmne, kt tmpt steamboat tu ade bbq skali.huhu.mmg puaslah.

D'Terrace BBQ Steamboat

mlm smlm kitorg 1 family jln2 kt area stulang laut sbb da lame tk lalu situ.lps jln2 sane, ummi cdg lalu bandar tpi ayah lalu kt sbla saujana then tros smpi dataran.mse nk kt traffic light aku cdg g mkn kt tmpt Syamil makan steamboat (aku dgr diorg citer asl nk kuar g mkn tpi only yesterday je dpt g mkn kt situ) pastu ayh duk tanya kt mne, last2 ayah ikotlah cdgnku.syamil dgn fauzan dgn ayh tk kesah nk mkn mane pon sbbnye diorg da kenyang dpt makan ubi rebus mase g surau solat isya’ seblum tu.

smpi2 je kedai tu, ramai orng.Syamil ckp kne tmpah sgala bagai.pastu ayah parking dan tak dan tros g ty kedai uh blh ke klau nk mkn lagi kt sne.masuk kereta balik ckp okeyy, kitorg pon tron.kedai ni mkn buffet.dewasa RM18.90 while children (12 years and below) RM7.9o something.so, masuk2 dlm kedai pergi tros kt tmpt nk pilih2 makanan tu.biaselahhhh…steamboat ann..lps amik2 tuu, duduklah kan..waiter tu da panaskan pan tu laa.uniknya pan tu,, tgh utk steamboat while y tepi2nya utk bbq.daging utk bbq pon ade, so tinggal amik je.tpi..beware klau ade pembaziran makanan sbb, setiap 100gm makanan yng lebih, diorg akan charge. hehe 😀 bgus jgakkan cmtu?

air ade mcm2 jenis sbb diorg sediakan mesin air cm kt fast food tuu.so, ade mcm2 jenis carbonated drink.other than that, sape2 yang tk minum air bergas2 nih, bolehlah minum air kosong atau sirap pandan.nasi dgn mee pon ade jugak disediakan.nasi putih la of course (tktaulah kalau ade nasi goreng ke ape ke sbb mlm smlm kitorg mkn lauk je byk :P) and mee tu ade few species jugaklah.ade maggi, ade y cm jenis leper2 tu.anyway, mmg kenyanglah.

so, orng orng jb yang nk makan steamboat skali dgn bbq, bolehlah datang ke restoren D’Terrace BBQ Steamboat dkt jln nong chik kot.hahaha.xtau name jalan tpi kedai ni berdekatan dgn masjid nong chik.klau dr dataran, kedai ni on the left.klau dr RTM, kedai ni on the right.so, boleh cuba2, rase2.mmg kenyanglah smlm.so, berbaloi baloi.hehe 😀

This slideshow requires JavaScript.

ape lagi?? hari ni ummi msk udang ketak pulak.so, anyone pena mkn udang tu tak? biase korang masak ape?? few years back ade jugak masak udang ni tpi goreng kunyit biase je and today, my mum masak sambal sos gitula lebih kurang and it finished! sedap! hehe 😀 tpi mase masak tu byk bunyi jugaklah sbb my mum tk confident nk masak udang tu masak sambal tpi last2 habis, tk blh nk ckp apelah kan?

ouhh yaa..tomorrow nk bt book review pasal Denyut Kasih Medik by Dr. Farhan Hadi.anyone nk share their thoughts about this book?? jom share 😉

sekian.salam.

Advertisements

One thought on “.BBQ Steamboat.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s