[book review] Denyut Kasih Medik

Assalamualaikum wbt

hari ni nak cerita pasal novel DENYUT KASIH MEDIK by BR FARHAN HADI.Dr Farhan Hadi ni suami kepada Fatimah Syarha, writer utk Tautan Hati, Syabab Musafir Kasih and Pemilik Cintaku Setelah/ Selepas Allah dan Rasul (if i’m not mistaken).

novel ini da lame dah sebenarnya cuma aku baru je berkesempatan membacanya sebab ummi beli novel ni mase aku kt USM .so bile dah balik cuti bru dpt bcelah.hehehe 😀

novel ini diterbitkan oleh Telaga Biru dan ade 390 muka surat.

overall, buku ni cerita pasal pengalaman seorang doktor yang tengah houseman kt hospital Selayang.beliau mmg cerita details jugaklah pasal pengalamannya and all the stuffs.especially about something to do with muslims.so,, every muslim doctors out there,you should read this book! supaya..niat nk menolong orang (which is first intention for all the doctors out there- aku raselah) jadi lebih bermakna dan bermanfaat.walaupun perkara tu kecil je (contoh cm bacakan doa yang Nabi bace kepada bayi bayi baru lahir) impaknya pada masa akan datang, who knows kan?

buku ini sangat direkemenkan kpd semua orang esp doktor lah kan sbb citer pasal doktor tpi tkde hal la kalau orang biase2 cm kite2 ni (yang bukan doktor/nurse/kerja kt hospital jaga org sakit pe sme) bace jugak novel ini.sbbnya ade byk benda yang kita boleh ikot dr novel ini.lagipon novel ni byk selitkan ruangan info2 utk yang jahil/kurang ilmu cm kite2 nih.hehe 😀 think positive je bile bace buku ni, InsyAllah everything akan go with the flow.

rating utk buku nih, 4/5 stars!! huuu.clap clap.mcm sambut award je 😛

so, tu jela reviewnya.harga buku ni, RM 23.so, murah jekan?? klau boleh beli novel yang mahal2 tu, ape salahnya spend duit sikit utk beli novel ini.worth it!

sekian sahaja~ esk2 akan update psl BEAST’s duets 😛

salam~

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s