.so-called ‘great escape’.

Assalamualaikum wbt

pada hari jumaat yang lalu, aku dgn Ju telah melakukan satu program yang diberi nama, Great Escape walaupun takde lah great escape sgt.mlm sebelumnya begitu gigih menyiapkan assignment KFT.hahahaha 🙂 pastuu..lepas kelas KFT pada hari Jumaat, kitorg memulakan pengembaraan kitorg.

1st pit stop, ANJUNG SEMARAK! kedai ni dekat dgn Kedai Mahasiswa USM je.hahaha.masih dlm kawasan USM ye kwn2.kitorg order Nasi Ayam Anjung Semarak hasil rekemen dr kwn2 satu kos yang ckp sdp.anyway, mmg sdp pon.hehe 😀

pastu, 2nd, kitorg pegi School.hahahaha.ni sbb nak hantar assignment KFT.LOL.

3rd, kitorg tunggu bas kt luar USM.hehehe 😀 sekjap je tunggu bas, kitorg naik bas 301 klau tksilap berhenti sebelah komtar pastu cm lost2 jalan nk ke tempat utama yang dituju.hahahaha.lawak je 😀 mse nk lintas jln dr seberang komtar tu, jumpe pesara USM.pakcik tu takdelah tua sgt pon tpi pakai tongkat.tahu dia pesara USM uh sbb kat baju dia ade cm tag name dia dgn tulis tahun dia di USM.siap tanya kitorg pusat pengajian ape 😀

pastu, sampailah kami ke tempat dituju iaitu 1st Avenue.1st Avenue ni baru je bukak rasenya.kedai tak banyak lagi.hahahaha.sampai2 tu, kitorg pon jalan2 lah.then, pegi tingkat 8.masuk2 je da tgk directory takut sesat dlm tu.hahahaha. then, naik tingkat 8 tros g TGV CINEMA.lalala.tu je hajat sebenar smlm.pilih2, tgk citer HMM (HIKAYAT MERONG MAHAWANGSA). mase uh bru pkul 12 tghri, tiket pkul 1.35 ptg.so kitorg pon decide utk jalan2 kt komtar pe sme la.saje2 je jln kt komtar tu.tkde kedai ape sgt pon, kedai baju banyak ahh lagipon kt komtar tukan kwsan MPP.huhu. (bukan majlis perwakilan pelajar ye tpi majlis Pulau Pinang). then da 1.15pm tu kitorg pon pegi 1st Avenue semula.seblom uh, pegi COOLBLOG. hahahaha.da beli bru masuk panggung.

Hikayat Merong Mahawangsa

kt 1st avenue tuh byk kedai takde lagi tapi adelah few yang menarik, cm KAKILOMO, SO (SHOEOBSESSION), COOLBLOG dan sbginya.hahahaha.tkdelah byk sgt pon sbb tkde duit 😛 lepas tgk wayang tu tros pegi solat.cri surau  kt directory tu tkde pon seb baek jumpe pak guard, tnye encik pakguard tu.hehe 😀 lepas solat, pegi beli kasut Ju.dia berkenan 1 kasut kt SO ni so pegila teman dia beli.lps2 beli tu, solat asar lak.lepas solat tu,, teros pegi kt tmpt tunggu bas kt komtar.

board uh bgtahu no bas dan wktu ketibaan ^^

board uh bgtahu no bas dan wktu ketbaan ^^

Memula uh ingt nk tnye kt kaunter informasi tpi ade sorng akak ni baik hati bgtahu kitorg klau nk g Gurney Plaza naik bas no 101 atau 103.101 tuh tak masuk jalan dalam while 103 tu lalu dalam (mean berhenti btol2 dpn Gurney Plaza lah).pastu, mase nk smpi Gurney uh ramai gila org bising.i think they are visitor like us too 😛 kitorg pon 1st time nk g Gurney hari tu.mmg lawak ah.kecoh gila dlm bas.hahahahah 😀 pakcik driver pon gelak je pastu lepas kecoh2 uh, driver bas tros lah rajin bt announcement da smpi mane.hahaha. XD

then, smpi Gurney Plaza tu, jalan2 dlulah kan 😀

Welcome to Gurney Plaza

Me ^^,

 

Ju

pastu kitorg pegi satu kedai nih, survey2 barang.hahahaha.adelah barangnya,syhh..rahsia.hahahaha.hanya org2 tertentu je tahu 😛 harga barang tu adelah dlm 185 to 230. 230 uh kalau siap amplifier.hahahaha.dpt teka ke ape? hahaha.siap tnye klau beginner cmne,  pe sme.

then, kitorg pegi solat maghrib kt Gurney nihlah.tu pon siap tanya pak guard sbb kt directory tkde.haha. tpi ju ckp suka lagi surau kt 1st Avenue ^^, then lepas solat kitorg pegi makan ^^, kt foodcourt.memula uh igt nk mkn fast food je tpi tk jadi,, saje2 jalan kt foodcourt pastu tgk cm ade mknn sdp je tk jdilah fast food.hahaha.

big apple 😉

mee hoon tomyam for dinner

me and my food

Ju and nasi goreng kampung

lepas tu, off we go back to USM.hahaha.tu pon siap tanye pakcik teksi kt mne nk tunggu bas.hehehe 😀 pakcik2 uh bgtahu so kitorg pon tunggu kt jalan luar.lame gila tunggu bas, last2 naik bas no 10 (tmn botani).abg driver uh siap tanya before berenti kitorg nk pegi mane.hahaha.ttaulah pulak route dr Gurney nak balik jetty tuh punyalah jauh.hahaha.lame gila tk smpi2 tpi mse lalu kt komtar uh abg uh tnye lagi, nk g jetty ke komtar.kitorg jwp je jetty.bajet da lame tk smpi jetty lah nih.

smpi jetty je, abg uh tk bukak pon pintu -_-” tpi sbb bas 302 ade, kitorg pon eksaited nk tron,so abg tuh pon bukaklah pintu tu.lalalalala.dlm perjalanan tidur seb baek ju kejut klau tk terbabas smpi Batu Maungla eden.papepon, smlm belanje bwh RM50.hahahaha. ^^,

tu jela.tkdelah great sgt pon kan??

nanti2 klau jln2 lagi, share2 lagi ye 😀

Me and Ju mse tunggu bas 103

sekian sahaja ^^.

salam 😉

Advertisements

4 thoughts on “.so-called ‘great escape’.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s