.Thank you Mr.Jordan.

Assalamualaikum wbt

here i am in my room.wwwwwooooaaaa..so cosy.hahaha.anyway..just wanna share some experience about going back to JB today.ngeee ;D

I woke up around 4 AM,took my bath and packed my things before i waited for abg bob who was supposed to pick me up at Restu on 5AM.up until 5.30AM, abg bob havent answered my calls -_-‘ and guess what??? i cried as i was so worried if i might burn the ticket to go back to JB.

i called Kak Eton, my naqibah tak angkat fon, i called my senior, kak farah.tak angkat fon jugak.call no teksi pon tak angkat.aku memang melalak gila gila ah tunggu kt bawah tu.aigoo..last2 ummi ckp, jalan lah pegi pak guard.kau bayang je ahh dr restu nak jalan pegi pak guard.dgn beg besar gila.dengan air mata pe sme.mmg pathetic gila aku tgh2 pgi tadi.

nak tak nak pasrah ahh aku jalan pegi pak guard.aku doa sgt2 sampai kat area DUD tu ade lah orang lalu ke ape ke,, battery hp aku dr full blh jadi low sbb asyik call org.huwaaaaaaaaaaaaaa…

aku memang ucap Alhamdulillah lah bila Mr.Jordan ni lalu.dia berenti pastu tanya aku, “Do you need any help?”

aku pon…

“can you send me to airport?”

“yes.sure” dia terus masukkan beg aku kt seat blakang.mse uh da kurang nangis dah.

“mind if im asking.why are you crying?” tanye sambil keluarkan tisu dr kocek.

“i called a person to pick me up and send me to airport.he havent answer my calls.i called him since 500AM till 530AM”

“when is your flight?”

“655AM.but we need to get to airport early right?”

“still got time..”

“are you a student here? phd?”

“yea..”

“what course?”

“science computer.you’re a degree student?”

“yes.”

“where’s your hometown?”

“johor.near to singapore”

“i dont know places in Malaysia”

“how long have you been in Malaysia?”

“this is my second year”

so..basically tula perbualan aku dgn dia mse on the way pergi airport tu. Dr.Afidah siap call tanye dah dapat transport nk pegi airport ke tk.ngee ;D

aku tanyelah beliau asal mane, dia cakap Jordan pastu aku ty pasal datang sini sorang ke, dia ckp dia dtg sorng je ke Malaysia pastu dia duk restu pastu ape lagi eh?hahhh..pasal dia nak pegi mana sebenarnya pagi pagi tu, dia ckp dia on the way pergi lab.ngee 😀

mase sampai airport tu selamba je dia masuk lane utk teksi.agagaga.sebelum tron uh aku tanyelah, “how should i pay you?”

“its ok” dia bergegas turunkan luggage aku and the next moment dia tkde dah. -_-” lincah gila bawak kereta.

by the way, THANK YOU VERY MUCH MR JORDAN (since i dont know your name -_-“)

memang pengalaman berharga ahh.aku harap next sem balik USM.dapatlah jumpa beliau dan belanja beliau makan ka apa ka.ngee ;D

other than that, nak ucapkan THANKS kt semua orang yang tolong aku angkat beg mse nak scan untuk luggage, mase nak turunkan hand luggage kt kabin mse dah smpai jb eventho you guys tak kenal pon saya pe semua.really appreciate it.

ngee.memang rakyat Malaysia ni suka tolong orang.lagi lagi orang cam aku yang pathetic gila pagi tadi.dengan tangan berbalut sbb sakit, dengan luggage cm ape.pheww…thanks.

ALHAMDULILLAH YA ALLAH,sebab bagi aku pengalaman yang SWEET cmni.ngee 😀

so, tu jela.got to go.nak makan! lapar ni~

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s