[drama review] Paradise Ranch

Assalamualaikum wbt

hari ni nak cerita pasal PARADISE RANCH lakonan Changmin (one of TVXQ) dengan Lee Yeon Hee.

Paradise Ranch ni cerita pasal budak berdua dalam gambar kat atas ni.depa ni mase underage dah kawin atas paksaan kepada ibu bapa pastu lepas 6 bulan depa bercerai.and 6 years later baru berjumpa.why they divorced adalah persoalan yang tidak dapat dijawap dalam cerita ini.aku rase sebab penulis nak suruh penonton pikirkan masa hadapan not masa lampau.ngee.bajet tak ayat?

lepas 6 tahun tu, syarikat keluarga si Dong Joo (changmin) ni ade buat resort kt Jeju and Paradise ranch (umah Da Ji) ni dalam lot resort tu.maka bermulalah perjumpaan Da ji dengan ex hubby dia dan macam macam lagi.huuu..diorang ni jadi couple sweet je.hahaha.

tapi aku paling suka watak 2nd hero dalam cerita ni.memang wow hebat ah second hero tu.ngee.matang, handsome, kaya sangat sangat (keje as investor kot).mmg aku tak tinggal ah kalau dapat laki camni.hahaha.

cerita ni menarik sebab ade kuda.LOL.aku bukan suka mane pon kuda but then it is somehow interesting to see how they developed the relationship thru horse as middleman? or should i say middle animal? hahaha.okay not funny.

hero 2nd y kiri tu la kan~

konflik citer ni banyak gak ah tapi paling kesian kat second heroin.pastu kat third heroin tu memula cam kesian pastu dah tak kesian dah.hahaha.sebab ending dia happy.apekah? LOL. cerita ni ade 3 heroins tau!

so, do watch it people~ hahaha.suka je nak promote promote cerita ni.cerita ni 16 episod.kejap je.sehari dah habis 😛

that’s all.take care everyone!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s