.3 days 2 nights.

Assalamualaikum wbt

well well.tajuk dah macam vacation ke mana je kan?? memang vacation la sangat sangat kan?? to those yang tak tahu, aku telah dimasukkan ke dalam wad pada hari Rabu yang lalu.takdelah lalu sangat pon kan? hahaha.

pagi Rabu tu ayah tetiba cam, ‘siap siap kita pegi puteri hari ni’.well.when i was in form 3, i went to putri once to undergo some operation and on that wednesday, i went again and met Dr Hasnahbi.i was referred to her thru Dr Abriza (she’s a doctor in a clinic at my housing area).so we registered around 9 something but the appointment was like 2 and half hour after that.so, we went somewhere else and back at the hospital around 12 something but then we still have to wait until 1 something pm.then after the appointment, i went to a counter to ‘donate’ some of my blood.haha.then, we settled down the admission to the ward.

but until 2pm something, no empty bed so we decided to go back home.hahaha.eventho i already wore the tag.haha.jahat tak? kire cam pesakit lari dari hospital.dah ade mse register tu akak yang uruskan tu cakap, klau doc tak bagi balik, kena tunggu je kt bawah tu.tapi…..aku kan baik.so, bile balik tu.kemas kemas barang (padahal takdelah bawak ape pon sebab malam tu ummi datang aku pesan barang2 lagi :P)

pastu dalam 4 somethng baru dapat bed.so kitorg pon survey2 bed.hahaha.dapat sebla pintu.sangatlah tak convenience sebab orang keluar masuk mesti perasan.haha.tapi redha jela. so, malam tu doc adelah datang tengok tanye camne pe semua.tapi kejap je -,- so takdelah cakap ape sangat pon.

aku memang tak boleh nak tidur kot kat bilik tu.dahlah terang je -,- sabo jelah kan? pagi pagi pukul 5 dah ade nurse kejut suh minum milo pastu makan ubat.yes.awal gila kan makan ubat? hahaha.dah tu minum milo je pulak tu.haha.bersyukur sikit tapi aku cam pelikla.milo pon cam kire jadi reasonlah untuk kau makan ubat.good thing~!

yang lain lain tu memang takde keje ah aku tidur je.khamis jumaat pon tidur je tak pon tengok tv.tuka tuka siaran sampai bosan pastu tidur bangun tidur bangun tengok tv.memang menternak lemak je aku.haha.tapi makan sedap so bolehla.haha.menu 1st aku makan sayur tak sedap so lansung tak sentuh.next2 tu lauk dah sedap sayur pon sedap, licin je aku makan.

On friday barulah doc bagitahu penyakit aku ni penyakit ape.so, dear people… *drum rolls* aku telah sah menghidap SERONEGATIVE RHEUMATOID ARTHRITIS.memula sekali nk gtau arthritis yang aku kena ni bukan macam yang orang tua slalu kena tu okayyy? ni lain sikit 😛 lagi satu, RA yang aku kena ni jadi SERONEGATIVE sebabnya sakit tu tak symmetrical -,- okay, buat buat paham sudah.

nk tunggu discharge tu lambat jugaklah.maklumlah, doc hasnahbi tu popular so, kesian ejen insurans aku kena tunggu lama.tapi seronok sebabnya kali ni ubat kena makan sekali je sehari ^^, takdelah seronok mana pon, prendnisolone (okey, whatever the spelling) masih lagi ade, siap bertambah.hahaha.ade lah jugak ubat2 lain termasuk ubat gastrik.nurse ckp sebab makan byk ubat lain so ubat gastrik tu tuk prevent gastrik yang mungkin akan terhasil dari ubat2 lain tu.okay.nanti klau rajin aku introduce ubat ubat aku ye~

mase mlm 2nd tu nurse siap nk bg injection tahan sikit sebab mase 1st night tu aku gtau doc yang aku kena bandage kaki aku sebab sejuk sangat sampai kat ankle mencucuk2 tapi aku ckp dengan nurse takya sebab kena inject kt buntut kut.haha.sape nak sehhhhhh~

mse mlm 1st tu dalam bilik aku ade aku dengan sorng mkck ni je.mkck ni kesian gile.positive denggi.pastu dalam kul 2 pagi tu aku terseedar dia panggil aku,’dik..adik..adik…adik ade,’ aku dah gabra dah tapi aku bet makcik tu sebenarnya takut.dia tak tidur lansung kot.tv on je.kesian gila weh.dah la lembik je aku tengok.asik2 g toilet.isk isk isk.2nd day tu makcik tu tuka bilik sorang.yela.kena denggi kot.klau nyamuk tu gigit dia pastu gigit aku, free2 je aku pon sakit denggi tak pasal2.

mlm 2nd tu sabo jelakan..ade aunty cina ni masuk.mak aih…mate dah kejam pon tv bukak lagi.tension aku nak tidur.aku geram, aku pakai remote tv yang aku ade, aku tutupkan tv dia.hahaha.jahat tak?? tapi siyes la,aku rase dia kurang pendengaran.kuat gila bhai.pening aku.

pastu dalam midnight tu, ade sorang makcik masuk.nangis2 siap sebab sakit kot.aku pn taktahulah beb.akunye katil tu aku tutup je.hahaha.leceh kot~nak bukak tudung pe smua~aigo…

hurm..ape lagi?? apa2 pon, mmg bosan ah duk hospital.dah ah xde sape nak tengok aku duk spital.hp plak xblh nk online.game pon tkde.mmg mengadap tv je.takde produktiviti lansung.utk yang prasan aku update fb status tu, aku update pkai fon bpk aku ye.tu pon berapa kali la sangat.maknanya, bpk aku tak teman pon aku kat spital tu.jangan nak spekulasi lak cakp aku duk on9 ja kat spital tu 😛

lastly, next appointment will be on 28th July.see you again Doc Hasnahbi 😉

*balik2 je, orang dah spazz pasal BEAST Asia Fan Meeting.jealous okay?! nak jugak pergi jumpe BEAST!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s