.rindu.

Assalamualaikum wbt

hurm..taktahu nak update pasal apa sebenarnya.haha.sebelum nak type tu rasa cam idea mencurah2 tapi..skrang dah blurr.ngee 😀 ohh ya..cakap pasal rindu, saya rindu mak saya ;( ummi pergi kursus kt IAB Genting selama 3 minggu.ade rezeki, hujung minggu balik tapi taktahulahkan macam mana sebab Genting – JB bukan macam JB – pontian.

ahad lepas kitorang (aku, adik, amil dengan ayah) hantar ummi pegi pontian sebab ummi nak bersaing dengan kawan dia pegi kursus tu. malam sebelum, kitorang pegi surau taman sebab ade ceramah sempena isra’ mikraj. tahukah kalian no 786 yang ade kat kedai mamak tu sebenarnya bermaksud, ade orang bace ‘BISMILLAH’ sebanyak 786 kali kat kedai tu setiap hari. bismillah tu klau kire dlm huruf arab ade 19 huruf so ade 19 kebaikan.19 kali 786 dah berapa an? banyak gila kot ;D

hurm..apa lagi ekh pasal ceramah tu? oh..pasal kebaikan istigfar.istigfar mampu menghilangkan stress, kegusaran, kesedihan dan macam macam lagi.so, bile rase cam down pe smua tu, istigfar lah kite banyak banyak ya~

so, sambung pasal hari ahad tu, lepas hantar ummi, kitorang pergi makan durian.ngee 😀 sepanjang jalan ke Pontian – JB tu ramai je orang jual2 durian tepi jalan.tapi tula.kena bernasib baik dapat durian murah2 sedap2.haha.sebelum berenti makan tu, ayah berenti beli sebakul durian -,- banyak kot.dah jalan sikit lagi baru berenti makan pastu sebelum betul2 lepas daerah Pontian tu, ayah beli lagi -,- sebabnya ayah nak bagi durian tu kat orang2 surau taman yang telah betungkus lumus menjayakan ceramah isra’ mikraj tu.ngee 😀 siap bagi jiran sebla sebab anak jiran tegur ummi ckp ade bau durian the day before.haha.

lepas tu kitorang pon…hurm..lupalah pegi mana yang pentingnya bila sampai JB tu adik cakap nak pegi tengok cat show kat Perling Mall.the last time i went to Perling Mall was like last year? haha.aku pon dah tak ingat bhai bile last pegi yang pentingnya memang dah lama gila tak jejak kaki ke perling mall weh.so, adik2 tahu pasal Cat Show tu pon sebab mase hari sabtu petang tu diorang (ummi, adik dan amil) kuar beli2 barang untuk umi bawa pegi kursus sekali dengan beli makanan kucing tengah promosi sebab ade cat show tu.mse diorng pegi tu kucing tinggal 2 ekor sbb dh petang.then, mase kitorang pegi hari ahad tu, banyak la kucing comel2.nak snap gambar pon tak sempat sebab asyik sangat tengok ciptaan tuhan bernama kucing.

macam macam jenis ade tapi klau nak suruh aku classify jenis memang aku failed la beb.tapi suka gila tengok tuan kucing yang slalu main2 dengan kucing beliau.kebanyakkan kucing yang aktif mesti muka kecik.hahaha.bestla.ade kucing tu besar gila pastu garang.haha.kesian judge nak kuarkan kena panggil tuannya.tuannya dah datang pon garang2 lagi.last2 tak kuarkan cage pon, pemalas pon ye jugak.tidur je kucing2 tu.

oh dah ingat, sebelum pergi tengok kucing, kitorang pegi kuarkan duit pastu pegi beli katil kt Perling.kt area kedai pak long.pastu baru tengok kucing2 tu.pastu dalam pukul 2 kitorang pegi rumah baru tunggu orang kedai siapkan pasang katil baru ^^, ayah cakap nak pindah rumah this weekend ;( kalau pindah camne nak online? kena pegi pejabat ayah ke? haih -,-

conclusion, aku rindu ummi ;( haha.so, tu jela untuk update kali ni.oh ya, aku suka tengok tasha buat 30 days kpop challenge, aku dah copy paste dah benda tu tapi tak start2 lagi.esok la ye 😀 nk kena pk nk type ape.haha.

sekian.salam 😉

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s