.Johor Rugby Carnival 2011.

Assalamualaikum wbt

setelah beberapa hari hanya update pasal kpop challenge tu, hari ni nak cerita sikit pasal Johor Rugby Carnival 2011 yang berlansung pada sabtu dan ahad (semalam) dekat Dataran Bandaraya Johor Bahru.dari pagi hingga ke petang 😉

pagi semalam kitorang dapat berita Tok Long (abg atok bak) telah kembali ke rahmatullah akibat muntah darah.so, bangun pagi pagi kitorng pon ke Kg. Tarom untuk ziarah jenazah. Alfatihah utk Arwah Haji Abd Shukor Bin Hj Mohamed.semoga beliau ditempatkan dalam kalangan orang orang beriman.

lepas dari ziarah tu, kitorang ke warong P.Ramlee.sape sape duk JB tahu lah pasal warong ni.warong ni terletak dkt jln mahmudiah (if not mistaken).klau nak pegi, ikot jalan depan klinik pesakit luar HSA pastu warong ni belah kiri.dkt je dgn sekolah convent.well, warong tu name warong P.Ramlee sebabnya ade byk gmbr P.Ramlee (aku rselah sbb tu) and tidak dilupakan gambar gambar sultan dan sultanah negeri johor termasuklah kaum kerabat baginda sultan.

lepas breakfast, parents hantar aku dgn syamil ke dataran.sebenarnya before pegi breakfast tu dah lalu dah kat dataran.punyalah ramai manusia.huuuu.macam macam bas sekolah ade.budak budak tak payah cakap lah.memang ramai sungguh.syamil ade cakap pasal rugby tu mase hari sabtu and i thought it was like rugby antara sekolah je rupanya skali dgn Asian Rugby Football Union 7s sekali U20.kire cam ade international team, club2 rugby punye team and schools teams.

sampai sampai je kitorang pegi cari budak Tasek aka Tasek Python (tak silap tulah name team utk sek tasek utara).adik aku bengang dengan cikgu rugby sebab sepatutnya sekolah hantar team U15 dgn U18 tapi..cikgu depa ckp pengetua tak bagi hantar U15 so, sekolah hantar U18 je.pastu kwn adik aku pg tanye pengetua, pengetua ckp beliau bg hantar dua2 team. -,- okayyy, adik aku bengang so dia cm okey okey je bile team U18 kalah.haha.

kitorang cari tempat duduk sebla padang C pastu tengok jelakan match yang tengah berlansung.banyak jugaklah match mase tu sampai cam.. ‘kita nak duk mane ni mil?’ haha.pastu,, kitorang dengar announcement pasal ARFU 7s akan berlansung kat padang C terus lah crik port baik sikit.haha. (padahal same je tempat kitorang duduk sebelum tu) pastu duk tunggu ARFU quarter final (kot) berlansung.1st game, Uzbekhistan dgn Brunei.kesian tgk player brunei ramai y cedera.

pastu..Malaysia vs Kazakhstan. memang dasyat ah game ni.ramai jugaklah support team Malaysia.ngee 😀 pastu..Singapore lawan Hong Kong.ade dua orang player Hong Kong muka cm NigaHiga.jatuh hati ai..hahah.player jersi 7 dgn 4.phewwiiittt.Hong Kong main pon bleh tahan kot.pastu quarter final utk cup/bowl ntah.aku pon ttau.y aku thu,, club rugby lawan club rugby (salah satu club ni ade junior aku mse kt Sdary.haha.malu ai dia tegur -,0)

mase y club2 ni tgh lawan kitorng pon pegi beli air sebab dahlah duk tengah panas,adoi.saje nk meng-sunburn-kan kulit kau.pastuuu..duk la tepi khemah.haha.mase tu, syamil ade tegur pasal depa nk bt converter ckp player tu nak tendang bola ke arah kitorng.pastu tgk2 cm nk tendang arah lain.sat gi, bebtul2 depa tendang arah kami.syamil dah, ‘fa..bola…’ sayangnya masa tu tak sempat nak gtau pakcik depan aku, end up pakcik tu kena hit kt kepala dengan bola rugby sampai ah topi dia terbang -,- phewww…

pastu ade announcement gtau y team Malaysia rank 1 akan lawan dgn Kazakhstan rank 2 utk semi final 1 pkul 12.kau bayang je ah pkul 12 tu matahari kat mane.tpi kitorang sebagai peminat sukan rugby gigih bhai duk bawah panas sebab nak sokong team Malaysia U20.haha.poyo tak semangat kesukanan tu? umi siap call tanye tak nak balik ke? haha.amil siap mesej suh amik 12.30 sebab nak tengok semi final Malaysia vs Kazakhstan tu.mmg terbaekkkk.Malaysia byk gila score.haha.kitorng duduk dkt dgn kemah Malaysia mmng seronoklah tengok orang sorak2.coach kecoh2 pe smua.haha.

mase tu byk game dah habis so memang ramai sangat sangat yang sokong team Malaysia waktu tu.seronok sangat sangat.last time sokong team adalah mase Temasya Olahraga Tahunan Restu hari tu.hahaha.memang best lah 😀 pastu ummi sampai mintak ummi duit 😛 pastu beli baju.ngee.best best.

tadaaaaa..the shirt 😉

pas ummi jumpa kawan dia, Cik Ani tu, kitorng pon balik.anak anak cik ani lagi lah best.utk piala ape ntah.adik lawan dgn abg -,- abg sekolah semashur, while adik sains selangor.so…parents diorg (cik ani and husband) gtau ummi y diorng minx coach masing2 biar tak turunkan adik bradik tu tpi mse awal2 lagi cik ani dah gtau adik pakai jersi no brp, abg pakai jersi no brp.haha.kitorng smpt tgk jugaklah adik bradik tu berentap.haha.coolio adik bradik main rugby weh.

oh..sempat jugak jumpe cikgu mase time matrik.agaga.adelah tanye tanye sikit sikit ;P tapi cikgu awal2 dah gtau.KMJ dah kalah dah.haha.diorang training seminggu je (cikgu yang ckp 😛 bukan aku naaaaaaaa~) pastu aku adelah tengok kt tepi2 KMJ lawan EC. 1st match aku tgk mse sampai dataran tu.ngee.budak KMJ kecik2 je budak EC mak aih..xya ckplah.pegi tgk sendrik.

hurm..tak pasal pasal je minat rugby padahal tahap keselamatan utk penonton rugby sangatlah..ngee..seram jugak duk tepi padang tu.buatnya depa sepak2 lempar2 tu tut terkena penonton.mau pengsan.haha.oh ya..budak sekolah rendah pon ade jugak main rugby nih tapi depa main style rugby sentuh.huu.jenuh si syamil nak explain all the moves pe semua.haha.skrang ni aku tahu converter (2 marks) pastu trial (5 marks).tu jela.hahaha.sbb tu je y penting dalam rugby (rasanya).haha

anyway…congratulations untuk team rugby Malaysia U20 sebba mase final 1 lawan Hong Kong depa menang.hoooorayyy~~ tahniah korang.meskipon aku tak kenal pon sape pakai jersi no ape.haha.tahulah dalam team tu ade juki dgn sape ntah (sbb MC duk announce depa ni dpt bt trial pe semua tuuuu U_U).papepon,, majulah sukan untuk negara 😀

in the future, mungkin kalau aku tahu ade acara2 sukan macam ni aku akan jadi supporter terunggul.hahaha.gigih nak duk tngah panas tengok orang berlawan.hahaha.coolio. 😉

more pictures : here! aku malas nak upload lagi.hahaha.randoms pictures je lagipon and…aku bukan big fan of EC walaupun gambar team EC cam banyak je dlm album tu 😛 minat lgi aku dengan player jersi no 4 dgn no 7 dari Hong Kong tu.teeheeee 😀

salam 😉

Advertisements

5 thoughts on “.Johor Rugby Carnival 2011.

  1. zakie says:

    monizz..aku pnah main rugby utk johor..2002 n ada club kt bapu pahat..tapi skarang ni aku nak tubuhkan stu club kt air hitam n camner caranya utk aku daftar club n utk aku mengetahui game2 yg akn ada..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s