.too much to handle.

Assalamualaikum wbt

apa kabar semua orang yang baca blog ni? hopefully semua orang sihat je. heeeee ;D hurm…banyak betol benda terjadi bulan mei ni.makanya akan diceritakan melalui point form ye 😛 nasiblahkan.

1st, my brother, Syamil, telah mendapat tawaran ke SASER. after tukar sekolah ke SDARY, dia dapat offer ke SASER pulak. walaupun dah bulan Mei, dia tetap pergi juga. kiranya…dalam adik bradik aku, dia jelah dapat asrama buat masa ni. adik tak tahulah. sebabnya dia…cam tak nak je masuk masuk asrama ni.lolololo. neway, syamil masuk masuk je terus midyear exam so semalam dia cam sedih sebab tak dpt jawap soalan bio.poor him.hopefully he can cope with boarding school life.pheww.

yang keduanya,, kucing aku kena jangkitan Parvovirus. memula tu…on 28 ke 29 April, Choco, my favorite kitten, cam lembik pastu aku pon bawak masuk rumah. letak dia dalam bilik, bagi dia makan pe smua tapi esoknya, dia mati ;( i cried. pastu next few days, adik bradik Choco, Neslo pulak lembik so my brother, Ojan decide bawak pergi Vet mahal (global pet) pastu confirmed kena parvovirus. terus search kt internet pasl parvovirus. hurm…sad to read about it. tapi nak buat camnekan? pastu bagi ubat pe smua. dia okay. mase tu kitorang semua pergi Seremban. mase nak balik JB tu, ojan bagitahu anak Simba, dah mati. (on Saturday 5th May 2012). bila kitorang sampai umah, lagi sekor anak simba mati. kire cam hari tu, 2 ekor anak simba mati. pastu semalam, sekor lagi mati and hari ni lagi sekor mati. anak simba dah tinggal 2 ekor dari 6 ekor.kesian dia.tu pon ttaulah berapa hari lagi boleh survive padahal dah bagi dah ubat antibiotik, vitamin, cirit birit dengan tahan muntah pe smua.huarghhhh…..

pastu ketiganya, jumaat lepas pergi PWTC sebab ade Kuala Lumpur International Book Fair 2012. berhasrat nak jumpa fave penulis, Bahruddin Bekri tapi tak kesampaian sebab tak kenal mana satu orangnya. hahaha. eden kan pemalu nak tanye tanye nih 😛 tapi…berjaya mendapatkan full series (harapnya takde sambungan lagi.hahaha) Diari Mat Despatch. awesome okay novel tu! asyik senyum senyum je baca. memang lawak betol rayyan tu. hurm…yang buku ke-2 aku dah bace.now tengah baca yang ke-3. pastu aku ade beli 2 novel by Ikmal Shah. adik cakap cam boleh tahan so lepas bace Diari Mat Despatch t aku bace pulak eh. oh ya..macam berangan je nak buat novel review bagai guna video.yela..akaun youtube tu asyik upload video kucing je.hahahaha. pastu berangan nanti one time ade, Johor Bahru International Book Fair.pergh..gila awesome okay~

lastly, hari tu keluar denga budak2 SDARY. adela update sket sket kt blog kelas tu. memula tu sbb jia wen ajak kuar.kesian dia duk Terengganu sorng sorang. dahlah banyak makan sotong. ye tak jia wen?! hahaha. pastu bila jia wen dah balik. Wanie ajak kuar pulak..ehh tak…aku ajak wanie kuar pastu kitorng pon kuar. pick up Syawal pe smua. memang cam huru hara sket lah mase kuar tu. pastu jumpa Dollah. Dollah long time no see punya budak.hahaha. aku upload gambar semua kat FB group kelas.malas nk edit2 kt blog kelas. tunggu rajinlah ye. yang 1st kuar tu dah update da kt blog kelas.yang 2ndnya kuar ni nanti2 jela.gambor beratus budak2 ni amik pakai Nikon.sabo jela ai kan.. 😛

pastu pe lagi??? bila dah list ni rasa cam tkde ape dah nak citer lagi. hahaha. so, tu jela buat masa ni. doakan kucing kucing aku sihat k~ aku sayang diorang ❤ pastu doakan syamil sekali kat SASER tu pastu doakan aku sihat. recently, hujan je kt JB so,,, sejuk lah kan suasana pastu… badan semua sakit2. auww…pastu… tu laaa..susah la sikit nak gerak2 ni.

USM dah telefon banyak kali. hopefully urusan pertukaran universiti berjalan lancar. its half-true that i cant wait to continue my study. i really wanna finish my degree ASAP. haha. you wish fa. you wish.

so, thats all. take care everyone ^^ salam 😉

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s