.ringkasnya.

Assalamualaikum wbt

apa kabar semua? LOL. ada lagi ke yang baca blog buruk takde update ni? lalalala.

anyway, berita baik sekarang ni dah boleh berjalan cumanya tak larat sangat nak jalan long distance. Nabila Sujak, (schoolmate mase kt SETA) tolong carikan budak 1 batch dengan aku and aku diperkenalkan dengan Shuhadah and the gang (FAIRY BOYS). ngaa. sekrang ni diorglah yang tolong tolakkan kerusi roda aku. mase awal awal tu ade gak skip class sbb class tingkat 2. skrng tak lagi. walaupun kekadang tu lif tk blh pakai, aku gigihkan jugak diri utk panjat tangga. ade tu kelas tingkat 3.

yang tak sedap sangat tu, lec organic chem aku, mase 1st day jumpa dah suruh aku tuka kos. padahal aku da rest 1 tahun kot study. pastu ade skali tu, dia ckp aku takde perubahan sbb pegi kelas dia hari2 pakai wheelchair padahal time tu aku baru je panjat tangga smpi tingkat 3 sebab nak pegi kelas dia. geram sungguh. ade sekali tu plak, aku da smpi awal, bebudak ni lambat tapi aku y kena. -,-” sabo jela. aku assumed sekrang ni, dia memang attack aku je dlm kelas dia. so what la kan..aku kesah sgt. 😛

basically bolehlah dikatakan aku da stop all ubat dr hospital. hurm…kalau tak tahan sgt (sbb salah makan), baru aku makan painkiller ataupun panadol. aku sekarang on treatment dengan katil dari Korea, CERAGEM. pak utih yang kenalkan sekali dgn makcik yayott kwn ummi. memula pakai katil tu mmg melalak la aku. sakit gila tapi lelama ok dah sebab aku dah boleh jalan sendri pe smua. cumanya tangan je masih tak boleh genggam lagi. darah kt tangan dgn jari tk berjln lancar sbb jari2 aku semua sejuk je. pakai CERAGEM ni ade byk gaklah healing reactions. antaranya demam tengahari (ade?!). blh plak tgh panas tu aku demam kan? gigil2 mintak selimut. hahaha. tapi okey je lepas2 demam tu.

pe lagi? lepas 1 tahun tak baik. makbusu aku bawak org pandai jugaklah tolong aku mase 2 ramadhan hari tu. dari situ, pak taha tu ckp, aku sebenarnya ditumpang. bnda tu dah bt macam2 kt urat saraf aku pe semua (well, benda tukan gerak ikut salur darah). pastu ade makcik ni (org surau) minx tolong adik dia ke abg dia ntah skali. pastu makcik tu ckp, benda tu dah lilit tulang belakang aku sbb tu aku pernah susah nak bangun pe smua rasa berat je semua. now, insyallah semua dah takde. tapi nak baik tu memang makan masa cuma masanya lebih singkat dari time aku sakit.

ringkasnya, camtula. harapnya banyak lagi perubahan yang aku boleh rasa lepas ni. yelaaaa. bela orang sakit nikan menyusahkan. kalau ringan nak tolak kerusi roda tu tk pelah jugak, ni berat! pastu dah tolak, banyak songeh plak. ape2 pon, ade org sakit dalam family ni mmg menyusahkan.kan?

tu jela. kalau ade peluang, update lagi!

ps; dah masuk 22tahun mase 2 muharram hari ni. kate je nk kawin umo 21 tpi tk kawin2 jugak. sesape pon, masuklah meminang I.ngeh3. 😛

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s