.kisah raya #1.

Assalamualaikum wbt

amacam raya semua orang? best? alhamdulillah merasa lagi raya tahun ni. ade orang tak sempat pun nak beraya. tak gitu? hurm..disebabkan macam rajin, nak cerita2 jugak apa jadi masa raya kali ni.lol.

tahun ni cam hambar sikit raya nya. taktahulah kenapa. kalau dulu, excited jugaklah nak raya tapi tahun ni biasa biasa saja. lepas solat raya tu, cam biasalah. minta maaf pada ahli keluarga then gerak pergi Kg. Melayu. tu jela kampung yang aku ade skarang ni. kalau dulu, balik gak beraya Kluang tapi sebab atok yam dengan atok bujang dah takde, balik kg.melayu jela.

then cam biasa raya umah jiran atok, mak yah. petang raya pertama, anak anak pak ngah datang rumah. kak sabariah, kak siti, abang long dengan kak Fara. memasing bawak anak. dengan mak ngah skali. depa ni semua first time datang rumah.

raya

dari kiri (diri) : kak fara,kak saba, kak siti, mak ngah, ummi, isteri abg long, me and adik, duduk dari kiri : suami kak fara, suami kak siti (JDT player tuuuu..), abg long, ayah and suami kak saba

free pose sket

free pose sket

malam pulak keluarga tok uda datin dengan anak anak mereka. kire sepupu ummi lah. sbb tok uda ni adik beradik mak ummi. yang muda remaja tu kire second cousin wa lah. berkenan?

DSC_0182

keluarga tok uda

then,, tamat lah kisah raya hari pertama. hari kedua, cik jun anak beranak datang. disebabkan raya ke- 2 tu hari jumaat, cik jun lepak2 umah dari pagi sampai petang gaklah. hehe ;D biasalah borak borak. cik jun ni akak susuan aku sebenarnya tapi dia anak angkat atok aku. so, pnggil jelah makcik kan?

family cik jun

family cik jun

malam raya 2 tu kitorg  pergi beraya rumah pak long dekat bandar baru uda. tu jela. bosan kan? hahaha. nanti sambung eh? nanti wa citer pasal sambutan hari raya keluarga belah ayah [ada hari raya 3 ye sebab tahun ni kitorg jadi host. phewitt. buat kat rumah kitorg plak tu. nice and awesome. lol. puji diri sendri betol!

semalam (sabtu, 17/8/13) banyak betul kenduri kahwin. aishh.. bila wa nak kawin ni?ngehahahhaha. thats all. jaga diri leklok. makan jaga jaga nanti sakit perut plak.

till then,

salam 😉

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s