.kisah raya #3.

Assalamualaikum wbt

setelah sekian lame baru nak sambung balik cerita pasal raya. oh yaaa..last pasal perjumpaan keluarga tu kan? so,, rumah occupied dengan sedara sampailah raya ke 4. lepas tu baru lah start beraya. first, beraya umah cik bibah, jiran lame. duk kat jalan camar, perling. ala..yang belakang masjid tu.

raye

cik  bibah ni sort of mak angkat gak la sebab mase parents aku pergi haji.. dialah yang jaga makan minum aku kat rumah. la ni..dah duk jauh, raya jela pon kalau jumpa.

pastu raya 5 duk umah je sebab kereta nan hadoooo. semua orang sewa thus semua plan cancel! tapi tak ingat lah pegi raya kt pontian on raya 5 ke raya 6. hahahaha. kitorg pergi beraya umah cik lah. cik lah adik beradik mak uteh. last year ke bile eh,,mak kepada mak uteh, nek yah meninggal so tahun ni dapat jumpa tok mat jela, suami nek yah berserta keluarga cik lah.

raye2

kitorg pergi raya jugak umah mak kepada cik jun tapi takde amik gambo plak. malas. hahaha. then…

raya ke 6 kot kitorg gerak raya Kluang, rumah adik  beradik ayah. takde gambo sebab malas bawak turun kamera. hahaha. malam nye tidur rumah mak busu kat batu pahat. sempat gak beraya uma cikgu anidah kat depan taman umah pak busu tu. pastu esoknya pegi Muar, beraya umah maklang and pergi ziarah tok mok. tok mok ni atok sedara aku. adik beradik dengan arwah tok mak. dah uzur dah tok mok ni terbaring je. too bad my 2nd cousin beraya di melaka bersama kawan2nya klau tak, dapat mencapub sket. hahaha.

lepas raya Muar, kitorg raya Melaka. yelaa…Melaka kan dekat je dengan Muar tu. kitorg pergi beraya umah cikgu aizam. cikgu aizam ni dlu cikgu sekolah aku pastu dia dah pindah melaka. so sad ;( tapi raye umah dia best gakla.dapat makan mee. hahaha. motip sangat derrr.

DSC_0507

lepas raya uma cikgu aizam. kitorg pergi berbekam. bekam syamil sebab resdung dia makin teruk.lagi pulak dia nak trial spm. so sebelum dia balik asrama, bekamlah dia dulu. takde gambar sebab semua gambar lintah je pon dekat umah abg wan tu. lepas bekam ingat nak pergi Damansara terus, beraya umah cik azza tapi syamil bleeding gila2..so tidur kt melaka jadinya. banyak gila darah kotor dia keluar sampai terpaksa call abg wan tu mintak extra supply kapas pe semua.

esoknya lalu muar lagi and raya umah cikgu norazmi. cikgu norazmi ni kawan ummi mase kitorg duk muar dulu. anak dia ade yang sebaya dengan aku, si yasmin.too bad time tu yasmin pegi USM ade NRIC. tapi takpelah kan? sebab dah raye umah dia. ngeh3.. hah yasmin, bila nk raye umah aku? raye dah nak habis dah ni. hahaha.

DSC_0511

pastu balik jb terus. sebab ade orang nak sewa kereta. hahaha. gitu jela bila buat perkhidmatan sewa kereta ni. ade kereta bolehlah jalan, takde kereta, duduk diam2 dekat rumah.

pastu raye berapa ntah, pak uda ade buat makan2. dia bakor sate dengan buat mee rebus. sedap! gambo ade banyak.malas upload. hahaha. nah2..amik la sket nih.

mak ngah baru (tkdela baru sgt pon) dengan pak ngah kite

mak ngah baru (tkdela baru sgt pon) dengan pak ngah kite

syamil and anak pak uda bakor sate.kite bakor!

syamil and anak pak uda bakor sate.kite bakor!

pak uteh dengn mak uteh

pak uteh dengn mak uteh

ummi dengan pak long yang tengah sibuk whatsapp

ummi dengan pak long yang tengah sibuk whatsapp

tu jela untuk kisah raya kali ni. next entry insyAllah pasal beraya dengan kengkawan k.

till then,

take care.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s