.tahun 3.

Assalamualaikum wbt

apa kabar semua? cewaaahhhh..gaya macam ade yang baca je. anyway,,pedulilahkan..yang penting this kind of thing can be some sort of memory.aishh..ape ade hal nak membebel kat sini?

aku da masuk sem baru.yeay *clap your hands*. alhamdulillah keputusan sem lepas kinda flying colours gak laaa.mase tengok senarai tampal tu macam terkejut kejap. hahaha..terkejut lama gak sebenarnya sebab macam.. ‘ni result aku ke?’ muwahahahaha… tengok betapa dasyat nye result aku sem lepas. 😛 anyway, tahniah kepada diri sendri sebab berjaya dpt result sebegitu dan alhamdulillah result rasmi same je macam result kat senarai tampal. (aku ade hutang RM20 so result rasmi aku sangkut for few days)

sem ni subjek macam okayla. tapi takboleh nak cakap sangat pon buatnya tengah2 tingtong,, abislah aku. ade paper takde final. metodologi pe benda ntah.panjang sgt tajuk subjek tu.aku ingat metadologi je. ade budak indon masuk, budak master name mila ke mika ke gitu2lah name dia. subjek ni Dr. Azelee, KJ Kimia ajar. pastu..ade subjek separation method, Dr. Marsin. okayla..relaks2 lagi tpi siyes subjek ni nak kena bukak balik subjek 2nd year dngan sbjek analisis berinstrumen. kalau tak,, memanjang blurrr wei. hari ni adelah masuk 2,3 equations.tu pon dah agak pening.ades..pastu ade subjek komputer. (again…) dengan Dr. Mohd Noor, bapak kawan aku si Acap. kelas gabung dengan SSCC. ramai dan agak bising. tpi Dr kinda strict sket berbanding sem lps.mungkin? pastu ade spectroscopy application. ni PA aku ajar, Dr. Farediah tapi… beliau tak masuk kelas lagi sebab baru balik umrah. pastu ade subjek Quantum Chemistry. this is niceeeeeee~~ Dr. Hadinur ajar. asyik gelak je kelas dia.

sem ni lecturer okay2 tapi risau gak sebab smua style busy memanjang. KJ busy. Dr. Hadinur pon busy sbb dia urus international student affair ke pe benda ntah gitu2lah.. minggu ni pon kelas tkbyk.rase cm kalau tak balik utm lg pon tkpe.muwaahahahhaaha…

oouuhhh..subject english kena join kelas budak FAB sbb jadual clashhh..i iz sad.super sad.pastu mane ntah B11 tu gasak ahhh guwa nak jalan dari C17 pegi B11. mohonlah lecturer tak garang and kalau masuk kelas dia lambat sikit takpe sebab kan jauh pastuuuuu..wuuuuuu..tetiba rasa nak nangis. doakanlah aku survive amik paper english ya.

sebelum cuti sem lepas aku mintak tukar bilik and Alhamdulillah dapat bilik 1  blok dengan Fairy girls. lulz. tapi aku ground floor je and… alhamdulillah dapat 1 bilik dengan naqibah aku. yes… i will try my best to become a better muslim. dah name pon duduk sebilik dengan naqibah,, haraplah bertambah iman lepas ni yea.

ouhh yaa..the sad thing is..aku tak boleh LP sbb tak cukup kredit hour. aku memang dah syak tak boleh LP sb kalau exchange credit campo yang aku da amik kat utm smpi sem ni, cukoplah 70. klau tak campo mmg tak ckop. dengan penuh confident dah tanye kerani pjbt sat lagi before naik sem, depa contact ckp tk cukop pulaaaak. so i dont know what to do la kan.. so many papers left lagi.. PSM lagi… no idea lansung bila nak grad. maybe 2 years from now. tolongla sesape masuk minang cepat. klau nak tunggu aku grad baru kawin… aish.. taktahulaaaaaaa nak cakap cane.

last last..ade budak exchange dari universiti of prince songkla, thailand masuk kelas aku. name alfa sulong. panggil alfa ke fa’ ke ape ntah lagi dia tulis kt fb. dia amik subjek separation methods dengan spectroscopy application. so byk kali gakla jumpa dia. budak2 kelas keja nak bahan aku je.sabo jela.niat dihati nak dia rase welcomed je masuk kelas tpi bebudak ni gossip2 bagai.sedih tau ai.hahaha. propaaaa betol aku ni. tapi okay kot.tengok dia macam okey je bebudak ni kenakan dia hari tu. (rahimi bukak fb dia pastu tayang depan kelas. lawak tapi kesian jugaklah.)

so.. tu jelaaa..harapnya sem ni survive macam sem lepas. ni ade sket teaser utk next entry.cewahh..kemain teaser bagai.

me and cousins during family day at alson klana resort, seremban

me and cousins during family day at alson klana resort, seremban

till then, take care and love each other ❤

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s