.belajar.

Assalamualaikum wbt

apa kabar semua? hhuuuuuuuuuuuu.. penatnya..padahal baru masuk minggu ke 3. minggu ni je ade 2 kuiz. separation method dengan application of spectroscopy. jawap jela kan..xtahulah macam mana. adesss.

sebenarnya nak cerita… hari tu…hari selasa,, kitorang…accident..hurm..bukanlah kitorang sangat pon. adah yang accident. hurm..kena langgar dengan motor dekat tempat parking belakang akademi bahasa. budak tu motornya takde brek. and… kalau nak keruhkan lagi keadaan, budak tu pulak lesen pon takde and package motor takde roadtax.nampak dah salahnya kat mana tapi malas nak cerita banyak tulis surat pengakuan nak bayar kerosakan and done! mase tu aku dengan izzati tunggu depan akademi bahasa tapi tengok2 maryam yang amik.maryam cakaplah kereta kena langgar. pergi tengok…but depan dah kemek. bumper dah jatuh..naseblah cermin depan tak pecahkan..pastu.. motornya naik atas kereta.tapi mase tengok tu motornya da letak tepi. and..bila tengok lagi sekali yang melanggarnya junior tahun 2.kos kimia jugak. memang kenallah sebab dulu pernah sekelas dengan diorang ni.

adah dah mengigil nangis dah. hurm… yela..mase study week sem lepas dia accident jugak..ni baru 2 3 minggu bukak simen kat tangan dah accident balik. nasiblah penunggang motor tu cuma terseliuh tangan. pergi report dekat jabatan keselamatan tapi pegawai tu kata dah buat surat pengakuan kira dah okay dah. tapi yang aku kinda tak puas hati tu bila bapak budak ni macam nak salahkan kitorang pulak padahal memang anak dia yang salah.dahlah bawak motor takde lesen. motornya pulak takde break and package takde insurans. kalau kitorang report polis.. yang masalahnya nanti anak dia. mampu nak menanggung?? klau mampu, boleh je… lagipon ramai je saksi anak dia tu salah. ceh.

alhamdulillah takde kecederaan teruk. cuma keretanya… aircond dah kemek tapi ayah tak betulkan.. tunggu aircond tu dah jatuh baru nk betulkan. hahahha. harapnya takde bendalah bila pakai sebab next week nak pergi batu pahat nak buat assignment.

perkara yang kita boleh belajar dari kes study ini ialah… berhati hati di jalanraya. kalau tak ada lesen, janganlah bawak kenderaan meskipon kita macam terel je bawak kan..pastu.. bersopan santun (?) hahaha.. xtaula nak cakap ape..malang takde bau la kan..sebab kalau ade bau, mesti tak kemalangan.motip?? hahaha. sebenarnya sebelum tahu kereta accident lepas kelas terus nangis. tapi tanpa sebab.. (mase tu taktahu kereta nak accident) so lepas ni kalau nak nangis tanpa sebab mesti lepas nangis ade sebab. haha. faham? tak faham takpe.

so, tu jelaaa..penat…kelas packed tiap minggu. nak nangis rase..tapi kena tabahlahkan… banyak lagi paper tak amik nih.adesss. sekian.

take care everyone!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s