.sakit balik?.

assalamualaikum wbt

baru 3 minggu masok belajar aku dah MC 2 hari kemudian datang ke kelas dengan wheelchair. mwahahaha.. ni semua gara gara berurut pada hujung minggu. well, those yang seeing me in real life knew very well how i walk. senget sebelah. kekadang terseret2 macam orang baru lepas pantang (someone asked me before about baru habis pantang ke which causing me face to go er… ;/ ). and recently, i felt something when i sit down. rasa cam berbonggol kat bontot. this is real. maybe macam what the hell aku nak cerita pasal bontot plak kan?

tapi real wey…sakit gila bontot bila duduk especially atas kerusi kayu/plastik/flat surface. bukan memain punya sakit. so,, makcik aku datang on thursday. aku mintakkan tolong dia urut. ala..setakat gosok minyak and make sure kan bonggol tu bukan tulang. pastu on saturday, mak aku bawakkan ciksu untuk fully service urut la. lepas urut tu kinda okay. tapi lepas dua hari balik hostel. susah gila nak jalan. nangis2 aku pegi bilik air. terus aku MC and parents aku datang amik kat kolej. sadis gila kau tau. after such a long time tak pakai wheelchair. belagak dah baik skali amik kau…

and..ciksu tu cakap urat aku dah lama keras, bersimpul, berangin. pakej kau tauu. memang macam nak muntah bila berurut tu…pastu ciksu betulkan urat kat bontot tu..dia cm memang urat yang bonggol tu sebab guwa risau ahkan..takut2…tulang terkeluar ke pebenda ke..yelaaa…wa kan SRA. jalan pon tak betul. kalau betul tulang tak ke naya? sat g ciksu cakap mmg urat so Alhamdulillah.

now dah rehat 2,3 hari alhamdulillah dah okay. syukur sangat. cumanya masa memula sakit balik tu gelabah mak enonnnnn kau tauuu. yelah..dah lama tak sakit,, mahu tak gelabah. lecturer yang nampak goes like,, ehhh,,kenapa ni pakai wheelchair?? aku pegi ngundi pakai wheelchair kau tauu.siap dapat hamper. alhamdulillah. rezeki. harap pasni jalan dah betul (yaaa..aku tau kena urut lagi..) tapi tunggu2lah cuti sem ke ape ke ehhh…

another thing,, kan dah tak pegi kelas tu pegilah klinik kan.. klinik tu mmg biasa pergi.. Dr tu cakap aku ni botox candidate bila cakap pasal jari2 aku yang crooked. so,,guess what?? maybe cuti sem yang sebulan tu (which is lama lagi..berangannnn…) aku akan dapatkan injection botox to weaken the muscle. tengoklah camne.

tu jelaa…doakan aku survive sem ni. Amin 😉

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s