.2weeks.

Assalamualaikum wbt

apa kabar? aku tanya apa kabar? lulz~ pejam celik pejam celik dah tinggal lebih kurang 2 minggu jer sebelum semester baru bermula. tak ready!!! hahaha. malas boleh nak belajar? isk isk isk..tak senonoh perangai.

dah lama gak an tak membebel kat blog ni. hum…nak cakap pasal ape he? ouhh…adik aku yang last, syaffaa, dapat tawaran pergi asrama. SMS (P) SEREMBAN. sekolah baru. well..takdelah baru sangat pon. sekolah tu sekolah baru tubuh lepas TKC pindah Nilai. adik aku minta sains sosial so, dapatlah tawaran sains sosial sekolah tu. untung bebudak sekarang, result PT3 tak straight A pon dapat tawaran memacam. masa aku dulu, straight A tak dpt pegi memane pon.sobsob. ala… result PT3 sebenarnya bukan bagus sangat pon. maklumlerrr baru tahun pertama PBS PT3 dijalankan. tak kisahlah tu. yang penting, tahniahlah adik dapat asrama.

lepas raya cina, tinggal anak bujang jelah kat rumah. aku takde. adik pon takde. hahaha.. kenalah budak bujang melayan neslo dengan putih.lulz. anyway, hari tu neslo berulat. hahaha..memang euuwwww la kan..perasan pon sebab kat kawasan yang berlubang tu takde bulu. tengok2 ade lubang pastu macam ada ulat. sat g adik aku yg ojan tu bawaklah pegi klinik. kena operate sebab ulat tu dah masok dalam badan. memaaanngggggg euw betul. kitorang memang tak perasan lansung yang neslo tu luka.maybe sebab lubang tu pon takdaklah besar mane pon.

tak sampai seminggu lepas neslo operate, si putih pulak bisul. memang troubles je budak bulu 2 ekor ni. perasan pon sebab macam..euwww putih…apesal ade cair2 warna merah kat badan kau? pastu dia jilat2…keluar lagi cair tu…pergh…terus masukkan dalam cage. pastu basuh tempat nanah tu dengan iodine yang neslo dapat utk sapu kt tmpt dia operate. pastu okey dah. pasttttttttttttttttttttu, ade lagi masalah, si neslo kena kencing berdarah. sian dia. dia dah macam tak selera sangat makan biskut tu. tapi makanan basah takde so,, nak taknak kenalah neslo makan  jugak biskut tu. sian dia ;(

berniaga so far, so good la. huhu. tak banyak pon sale, tapi bolehlah dari takde lansung. huhu. sesape ada nak tengok aku jual bermacam jenis beg, bolehlah tengok facebook page : Kedai Faha atau pun instagram Kedai Faha. customer aku banyak beli beg belakang (backpack) dengan beg lelaki (beg silang etc etc), buat masa ni handbag belum ada orang beli lagi. sedih i. i ingat nak buat giveaway. huhu.tapi tengoklah camne.

so tu jela kot. bermakna jugak cuti kali ni dapat buat duit sendiri.hehe ;D

sekian.take care semuaaaaaaaaaaaa 😉

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s