.final year life.

Assalamualaikum wbt

fuhhhhhhh…dah few weeks naik sem. proposal untuk final year project dah hantar pastu kena betulkan pastu……… susahnya final year project. rasa macam nak quit pon ada. 😦 macamana orang boleh surviveeeeeeee final year???!!! anyway,, aku kan buat pasal computational chem. orang cakap senang. seeennnaaannnggg sangat kau! padahal lagi susah tauuuuuu sebab…software yang kita pakai utk fyp tu tak belajar masa kelas pon. kau bayang ah nak kena pakai benda tak pena belajar. untuk dapatkan result pe smua. dalam masa 2 sem. kalau kau buat experimental, dapat product/result so bolehla argue. buat computer ni, tak dapat result/ data kau nak goreng apeeeeeeeee?!!! harapnya bolehla survive fyp ni.

alhamdulillah dapat cari junior 4-5 orang untuk tolong hantar pergi balik kelas, belikan makan malam, tengahari. memang bersyukur sangat ada orang tolong. diorang tu pon baik2… ketuanya si diana tu. hahaha. budak tu je tak betul sangat. hahahaha. keja nak melawak je. tapi best la. takdela hambar hidup aku kat utm. trololololol. insyallah luas network kenalan. 😛

next 2 weeks, bebudak kelas convo. bestnyaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!! and minggu konvo tu birthday ummi tapi adik tak balik pulak. so,, postpone la kot nak celebrate birthday ummi. ummi mintak kek aiskrim baskin robbin. mwahahahaha.

pasal kesihatan, alhamdulillah selepas almost lebih half a year berubat di muar, aku dah agak kuat sikit berbanding sebelum ni. insyallah, aku target by next year dah boleh jalan macam biasa. right now, boleh jalan short distance tapi bongkok and tangan tak begitu kuat so bila bawak beg laptop dan sebagainya….rasa macam beratnyaaa. tapi ok la. takde nak demam2 lagi. yeay! and bisa2 pun jarang kecuali masa yang jerebu teruk 2 3 minggu lepas sampai 2 3 kali UTM bagi cuti sebab IPU reading sekitar kampus 201-300. aku target bila nak konvo next year dah boleh lariiiiiiiiiiiiiiiii. mohon didoakan.

btw, ni pasal my minat, kpop, kalau tak nak baca boleh skip perenggan ni. baru2 ni…aku ada terminat 1 group, BTS. bangtan. ada RAPMON, JIN, SUGA, JHOPE, JIMIN, V, JUNGKOOK. best!!! hahaha. tapi mampu beli pre-loved album je. takde pc masa beli. sedih2. hahahaha. tapi part 2 Hwa Yan Yeon Hwa, HYYH (taktahu eja betul ke tak), aku dah pre-order. diorang cakap nak comeback october 2015 untuk HYYH PART 2 tapi takde lagi. ni dah 17 hb. waeee?!!! bila nak comeback ni??!!! hari2 tunggu pastuuuu hari tu…birthday JIMIN. best gila kot K-ARMYS. diorg siap design bus pe sme pastu bagi rice cake gambar jimin. aku tengok ade fansite bagi basikal boleh lipat2 tu. T_T bestnyaaaaaaaaaaaaaa.. pastu utk birthday V next month tak pasti diorang nak bagi apa tapi kalau donate sekian2 dapat pc lah kalender la. pastukaaaaaaaaan, sekarang macam musim orang design dolls kpop idol. aku ade follow 1 kedai ni. asyik update pasal infinite punya dolls. pastu ni dah follow bebyk bts fansite…byk gak orang jual dolls. aaaaaaaaaa…motip sangat kalau nak beli. ohhh…yg HYYH part 2 tu nak beli sebab….video prologue tuuuuuuuuuuuuu… jap i bagi kat bawah ni…

yg ni video sebelum bighit potong. yang dah potong bawah ni.pastuuuuuuuuuuuuu… byk gila teori diorang buat…. ni semua based on I NEED U MV. tengoklaaaaaa tengoklaaaaaaa. dah lama takde mv bercorak cerita dalam kpop world. kalau dulu, BIGBANG punya MV selalu dalam bentuk story. kali ni BTS buat dalam bentuk story, memang best ah…

I NEED U MV (15+)

I NEED U MV (ORIGINAL 19+)

setelah sekian lama, ade pon MV yang berbentuk story. so,, semua ARMYS (fans of BTS) tertunggu tunggu HYYH PART 2. sebab tengok prologue tuuuuuuuuuuuuuuuuuu..sedihnyaaaaaaaaa.. antara teori yang ada tu, semua MATI kecuali JIN (kim seok jin). so JIN pegi flashback kenangan. pastu yang memula mati tu V sbb terjun tu tapi………… semua teori ni akan tergantung selagi HYYH Part 2 tak keluar. hahaha. nama english HYYH tu, IN THE MOOD FOR LIFE / THE BEST MOMENT IN LIFE. tazzabaaaaaaaaaaaaaaaar.

laju je kalau citer pasal kpop. hahahha. tu jela. nanti kalau rajin, citer lagi. buh-bye!

till then, take care.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s