.healing trip.

Assalamualaikum wbt

Apa kabar semuaaaaa? Alhamdulillah hari tu dapat berjalan ke Perak. ㅋㅋㅋ kisahnya, adik balik dari sekolah asrama dia ikut kawan dia balik rumah di Ipoh, Perak. And… kebetulan pulak, something happened so ummi ajak pergi ambil adik di Perak. Mwahahaha.

Jadinya, sabtu 6hb malam tu gerak ke Perak perlahan lahan. Dalam pukul 11 malam macam tu gerak. Sampai RNR TAPAH dalam waktu Subuh camtu. Subuh di utara kan lambat dalam 610 macam tu. Kitorang siap berhenti di RNR PAGOH, RESTORAN JMBTN SG BULOH sebelum2 tu.

image

Sampai Ipoh tu pagi lah kan… besttttt sebab nampak kabus and awan? Hahaha cantik sangat subhanallah.

Pastu kitorg pergi masjid negeri. Mandi2 apa semua then google2 cari sarapan. Baca2 blog orang suggest makan sarapan dekat Medan Selera Dato Sagor. Kebetulannya medan selera tu kat belakang masjid je. Lol. Dekat jelah pusing2 situ. Makan roti goyang dengan mee udang.

Sedappp aaaa roti goyang…. 아아ㅏㅏㅏㅏㅏㅏㅏ pastu adik ckp dia nk pergi Aeon Klebang jadinya kitorg (aku, ummi dan amil) gerak cari aeon tu. Sampai awal gak lah dalam pukul 11 macam tu. Aku pun mesej Adah dah alang2 ada dekat Ipoh kan. Pastu jalan2 dalam Aeon tu.

image

image

image

image

Kahkah. Gambo dalam Kaison je sebab Kaison bestttt gilaaaaaaa. Hahhaha. Pastu jumpa adik. Pastu lapaaaaa pergi foodcourt. Adah mesej cakap dia otw. Ingatkan dia dtg dengan zarip rupenya datang dengan family. Segan ai. Adah dh kurussss. Jeles aiiii

img_20160207_134407.jpg

a good day to remember

image

Lepas borak2, kitorg beransur ke Kuala Lumpur. Terima kasih Adah & Family sebab belanja kitorang. Mihmihmih. Dah petang jugaklah sampai KL. Dalam pkl 5 lbih. Call hotel sana sini banyak dah penuh dan yang tinggal tu bilik mahal2. Alhamdulillah Hotel Vistana ade kosong. Jadi check in hotel. Dah petang sangat lagipun.

Malamnya pulak pergi IOI MALL Putrajaya kawan MRSM ummi ajak. Ada cik Pinat, cik Poje dengan cik Anis. Cik pinat suh parking dekat Premier Parking so…. tutup mata jelah parking situ. Hahaha. Weekend kan? 1st hour RM20 kauuu. Malam tu makan dekat Magnum Cafe. Kalau pergi sendiri, berangan jelah kan makan kat situ.

image

p_20160207_213844_1_p.jpg

mushroom soup

p_20160207_214833_1_p.jpg

honey soy chicken

p_20160207_214826.jpg

salted egg chicken spaghetti

p_20160207_214409.jpg

twice chicken wings

Bangun pagi… pfttt solat subuh 610AM baru subuh tunggu dalam pukul 7 lebih 8 camtu baru pergi sarapan.

image

Pastu 12PM check out. Memula nak pergi Sogo tapi jammed ramai sgt orang last2 pergi IOI MALL lagi. ㅁㅡㅁ best gaklah pergi situ.

image

image

Jalan sana sini pastu laparrrrrrr, pergi makan dekat kedai jepun ape ntah nama dekat ground floor. Bolehlaaaa makanan jepun. Kena gakla tekak aku. Hahaha. Aircond kat sana kuat so sejuk so ulang alik pergi toilet seb baik toilet selesa.  👍👍👍👍 so next time boleh pergi lagi.

Adelah beli 2 3 baju sikit. Hahahahah. By the way, next week inshallah start last semester thank god tazzabar nak habiskan. Tapi fyp tak siap lagi ohhhh goooddddd. Okaylah. That’s all for this entry. Buh-bye

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s