.27 and counting.

Assalamualaikum wbt

hello people. long time no see *again* anyway,, i want to share what i did during my birthday this year. well, as you all know [please pretend you even when you dont], i’m usually dont join big event especially if the event is outside johor. thank god, last weekend was a special one.

I went for an event by @btsforcharity. they organised an event at  ARTCUBE GALLERY, KUALA LUMPUR last weekend, #LUSTRUMSCENE. its an account for bts fans but they’re more on doing charity event and stuffs. long story short, yupp this event.

so, the journey started after subuh. we [me and bro] dropped my mum at AYER KEROH, MELAKA. Then moved to KL. I arrived there around 10.50-ish. Yuna picked me up. then we lepak2 at McD. Met Jia and B, superfun! I met Jia before at Shah Alam. Met Angel too! Met KakSeul, Bee~ ahhh I met Nicola there!!!! she came down to say hi. anddd I met Ainur, she brought me cake! met another Jia with her sister.

they sang me birthday song at McD lol it was embarrassing but fun hahaha because suddenly there’s an aunt who came to our table and asked which one of you celebrate their birthday then she said one of her son is having a birthday too and we end up singing birthday song to him too. cute >,<

then i think around 12 something only we went to see the exhibition hahaha and of course meeting with lots of other ARMYs too! let me try to list it down. hahaha. I met Feefa, Abby, Z le brat, Kina, Anyara, Beth!!!!,  kak tea, wonnie, iffah, Adel, Mimi. Yun and Angel are the one who push me around. i met kak Manja too!!! wish can stay longer to talk to her.

I’m like super thankful to all of them because they seriously so much fun!!! we talked, gossiped, and took lots of photos but of course not in my phone. I received  another 2 cakes ; 1 from kak seul and another 1 from beth and angel. they’re such a sweetheart. so in total 3 cakes.

ahh Z ended up going back with me because hahahahahaha she can 😛 after the event we met adik at cyberjaya, gave her nectar and amil gave her some money lewls arrived home by 11 pm and caught up with some issues on my account but worry not, i’m totally fine with it hahaha so thankful for ‘mute’ function in twitter.

oh yaaa, before i end this post, i actually wanna say THOUSANDS OF THANKS to my buddies [YUN, ANGEL, JIA, BETH] for entertaining me there, pushed me around the checkpoints in the exhibition, to KakSeul and Ainur for giving me cakes for my birthday [Angel and Beth too!] and to KakSeul for taking lots of photos for me.

this is like my first time joining an event in a fandom and its on my birthday and seriously so thankful to all of them. may god repay you guys good things! its like meeting friends who knew you in real life when you actually knew them from internet. first time is like thousands time already because never feel any gap in the friendship. i might end up crying lol i reallly3x love them so much oh god please get them under your protection!

lastly, thank you for all the birthday wishes [hi AG! love you! <3] from my friends and followers in my fan account and yeahh basically everyone who wishes me. may good things happen to you too! enjoy the pictures.

with ABBY AND KAK TEA
AT MCD
WITH MIMI
BUDDIES ❤
KAK MANJA!!!
AINUR, THANKS FOR THE CAKE
from AINUR

FROM KAK SEUL

FROM BETH AND ANGEL

ps: thank god not so many people in the foodcourt. its hahahaha…. but thanks guys. i really3 love you guys. i had so much fun on my birthday this year! i might missed some names so, sorry!

Advertisements

.recap raya 2016.

Assalamualaikum wbt

ahahaha. setelah sekian lama raya berlalu, baru nak post pasal raya. raya haji pon dah lepas. hahahaha. tragis betul hidup kau ni fa weh.. anyway, nak cerita, raya tahun ni tak berapa nak merrierrrr sgt lah more to kehambaran. kenapa? hurm… adelerrr sebab2nya… takkan nak cerita kat sini pulak. kita mestilah nak show the good side jekan? hahaha. so, post kali ni nak recap raya 2016.

WARNING!!! this entry will be full with pictures and long ass description (maybe)

img-20160706-wa0013
adik beradik betul, adik beradik susuan, abg sedara dan anaknya. lokasi ; rumah atok jalan surau.
img-20160706-wa0046
family portrait raya 2016. without Fauzan because he works on that day. but we met him at rumah atok later on

as usual, we also went to rumah jiran atok. mak yah and cik sayed. wore red and orange on that day. makan2 borak2 as usual.

Jpeg
me with lil sibs
img-20160715-wa0001
pakbusu, ayah, adik, amil

then, few from dad’s side families came to our house on Raya 5. usually, there’s raya celebration happening on Raya 4 but sadly, this year we decided not to join [my family only – reason ; something big happen in the family – my family – not dad’s side] so they came to us. hehe ;D

img-20160710-wa0004
say PEACEEEEEEEEE!

with my cousins [below], they moved to Kluang this year!!! yeay!!!

img-20160710-wa0005
dad’s side families [i look so ugly pardon me]
img-20160715-wa0000
mum’s side families

i dont remember when but my mum’s side also came to our house for raya.

img-20160715-wa0048
ibu abah from Mersing
img-20160715-wa0054
sedara sampai mati(?) hopefully

ibu abah ni family yang jaga kitorang mase kitorang duk mersing. diorang masa tu baru balik dari Melaka? [somewhere north] and came to our house before they went back to Mersing. its my 1st time seeing Kak AIN after such a long time? maybe more than 10 years. hahaha. i didnt go to her wedding ;( oh yeah, i also met FAZLI, my buddy during my school period in Mersing. reminiscing memories with Fazli. hahahaha. bodoh2 je teringat berebut nak naik motor lepas sekolah. mujur jugak tak berapa rapat dulu so takdelah merepek2 sangat memory nye. hahaha. because i have like quiet adventurous memories there.

P_20160709_175748_p.jpg
FAZLI with ABAH at the back

this year, we went to BATU PAHAT. saje2 so ive decided to raya rumah HAZY, my girl i knew from REPUBLIC OF 1991. the other time, [before this] i came to her house without her being around [she’s in aussie and we only talked thru webcall? /iphone messager?/ whatever its called]. so this time, she’s arounddd. hehe ;D her mum also bekalkan kuih bakar so yummyyyyy.

img-20160715-wa0055
pergi raya rumah HAZY
img-20160819-wa0009
say CHEESEEEEEEEEEEEEEEEE

on the 14th july, we went to KL for my birthday trip. i wrote about it in previous post.

img-20160715-wa0033
BIRTHDAY TRIP

then on 17th july, my high school  buddies came for raya and my birthday celebration. so sweet of you guysssss.  yuppp i wrote about it in previous post. if i rajin then i’ll link it ;P

img-20160717-wa0023
birthday celebration by high school buddies
Jpeg
rumah jiran singapore

this is the first time we went raya [without marhaban like before] to our Singaporean neighbour’s house and the foods were really good. 5 stars. uncle tu masak sedap gilaaaaaaaaaa. like you really can go crazy la when you eat. isterinya, makcik Seni [yupp such unique name there] pon mesra2 je. like you know, some singaporean [EMPHASIZING THE ‘SOME’ HERE!!! which mean not everyone from Singapore] agak kerek when they come to malaysia but this family not like that [okay maybe not because their children tak mesra sangat?] hahaha but i dont mind la. like… biasalah tu. hopefully, we can be a good friend when they fully moved here in the next few years. [which i dont know when laaaaah]

Jpeg
dad dgn uncle …………. [i forgot him name -,-]
lastly for raya, we went to SHAH ALAM to meet tok busu at seksyen 2? so we stayed at LAWANG SEKSYEN 14? its FAIZ’s place by the way (known as F in republic1991). for the 1st i met with eju, pene, peyi, f [even we both are admins of the forum before hahahaha] and LJ with his wife. [ i was texting LJ saying that am in SHAH ALAM and staying at lawang homestay and he said that he’s on the way to shah alam to cari makan so i pon invite la dia sekali pegi makan kat lawang]. dalam whatsapp/forum berborak macam2. dah jumpa awkward pulokkk. mujorlahhhh ade hazy. hahaha. takde ahh segan sangat.

Jpeg
girls @ lawang
Jpeg
boys @ lawang
img-20160722-wa0023
raya at lawang with republican1991

the next day tu, kitorg pergi rumah tokbusu then wedding dekat muzium shah alam tu [belakang masjid] and went all the way to sungai buloh [mum’s friend open house] then stayed at Ampang [went to mum’s friend house, cik dang] and went to IKEA CHERAS. then only the next day, we went back to JB. [i forgot to download the pictures from tokbusu house from the group chat – its actually her son-in-law’s house- and i cleared all the photos already – what a life~!]

this raya also ade buat open house [but not really open la sb simple2 je]. masak nasi lemak, beli nasi arab, roti jala. i invited akak2 lab [kak ima, kak syarah, kak nad, kak ros – i forgot to take a picture with them. duhhhh – and congratulations to kak syarah for having a baby boyyyyyy] and mum invited her school friends.

walaupun cam hambar jeeee tapi takdelah hambar sangat, maybe hambar sebab tak banyak duit raya like before? hahahaha. like everyone duit raya collection tak begitu memberangsangkan?

raya haji pulak duk rumah je. we did qorban but oversea punya under EZQURBAN. i think thats all?

i was supposed to write more since i have finish my study but…. i dont know man.. i really wanna spill what happen to me in these few years back? not really few years la… like what happen since last year but… it might be a disgrace? haha i dont know anymore. oh ya.. i might write a review? [of what it is all about] for a recent book that i read [like finally i read something physically instead of reading an e-book/website/fanfictions lol]. so stay tuneeeeeeeeeee~

till then, take care.

FARHAHK

.birthday trip.

Assalamualaikum wbt

Well well. Last 14th july, my dad decided to bring me to Kuala Lumpur for a birthday trip. Well not exactly lah because we went to OUM KL first to settle my dad’s work. After that, we went to IKEA CHERAS. Since IKEA JB is still otw. Hahaha. 

Me as lil bro’s photographer
Birthday lunch
Check out
Dont really buy a thing because we only like look around. Its our 1st time to IKEA. hahahaha super jakun pon ade. Wow at every rooms. Hahaha. We ate our lunch there because we’re like super hungry. Plus, my dad brought a small car so we decided to come back later (which is this weekend) to buy another thing. After we went to IKEA, we went to IOI MALL PUTRAJAYA. 

Strolling around the mall and end up buying a perfume, a pair of shoes and sunglasses. For my birthdayyyyy. Yeayyyy. The perfume smells so flowers? It smells good. This thing with buying perfume reminds me of coming-of-age day lol am not even korean plus its my 25th. I just feels like i need a new perfume but am thinking that way? (The perks of watching to much korean dramas)

The perfume 
The shoes 👟👟
Me with the new sunglasses 😎😎😎

I dont know why but am in the mood for blue? Because my raya shoes/sandal is in dark blue. And i bought a dark blue shoes too. Hahaha. My dad used my shoes to kill cockroaches this morning 😂😂😂Then we went to eat ice cream? Milk cow. The taste is sooooo goood like veryyyyy pureee. Its my 1st time eating it. lol 🍦🍦🍦

Both bro & dad tried to feed me at once
🍦🍦🍦
After that, lil bro decide to buy a watch. A sport watch. So we end up leaving the mall exactly before magrib. Reached home around 11PM. So tired but then its quite satisfying. Hahaha. Idk man.
Anyway, am 25 now. Feels so old already. Hopefully i gain my strength to walk soon. I wanna walk around the world. 

Till then,

Farhahk

.healing trip.

Assalamualaikum wbt

Apa kabar semuaaaaa? Alhamdulillah hari tu dapat berjalan ke Perak. ㅋㅋㅋ kisahnya, adik balik dari sekolah asrama dia ikut kawan dia balik rumah di Ipoh, Perak. And… kebetulan pulak, something happened so ummi ajak pergi ambil adik di Perak. Mwahahaha.

Jadinya, sabtu 6hb malam tu gerak ke Perak perlahan lahan. Dalam pukul 11 malam macam tu gerak. Sampai RNR TAPAH dalam waktu Subuh camtu. Subuh di utara kan lambat dalam 610 macam tu. Kitorang siap berhenti di RNR PAGOH, RESTORAN JMBTN SG BULOH sebelum2 tu.

image

Sampai Ipoh tu pagi lah kan… besttttt sebab nampak kabus and awan? Hahaha cantik sangat subhanallah.

Pastu kitorg pergi masjid negeri. Mandi2 apa semua then google2 cari sarapan. Baca2 blog orang suggest makan sarapan dekat Medan Selera Dato Sagor. Kebetulannya medan selera tu kat belakang masjid je. Lol. Dekat jelah pusing2 situ. Makan roti goyang dengan mee udang.

image
mee udang
image
roti goyang telur sedapppppp

Sedappp aaaa roti goyang…. 아아ㅏㅏㅏㅏㅏㅏㅏ pastu adik ckp dia nk pergi Aeon Klebang jadinya kitorg (aku, ummi dan amil) gerak cari aeon tu. Sampai awal gak lah dalam pukul 11 macam tu. Aku pun mesej Adah dah alang2 ada dekat Ipoh kan. Pastu jalan2 dalam Aeon tu.

image

image

image

image

Kahkah. Gambo dalam Kaison je sebab Kaison bestttt gilaaaaaaa. Hahhaha. Pastu jumpa adik. Pastu lapaaaaa pergi foodcourt. Adah mesej cakap dia otw. Ingatkan dia dtg dengan zarip rupenya datang dengan family. Segan ai. Adah dh kurussss. Jeles aiiii

img_20160207_134407.jpg
a good day to remember

image

Lepas borak2, kitorg beransur ke Kuala Lumpur. Terima kasih Adah & Family sebab belanja kitorang. Mihmihmih. Dah petang jugaklah sampai KL. Dalam pkl 5 lbih. Call hotel sana sini banyak dah penuh dan yang tinggal tu bilik mahal2. Alhamdulillah Hotel Vistana ade kosong. Jadi check in hotel. Dah petang sangat lagipun.

Malamnya pulak pergi IOI MALL Putrajaya kawan MRSM ummi ajak. Ada cik Pinat, cik Poje dengan cik Anis. Cik pinat suh parking dekat Premier Parking so…. tutup mata jelah parking situ. Hahaha. Weekend kan? 1st hour RM20 kauuu. Malam tu makan dekat Magnum Cafe. Kalau pergi sendiri, berangan jelah kan makan kat situ.

image

p_20160207_213844_1_p.jpg
mushroom soup
p_20160207_214833_1_p.jpg
honey soy chicken
p_20160207_214826.jpg
salted egg chicken spaghetti
p_20160207_214409.jpg
twice chicken wings

Bangun pagi… pfttt solat subuh 610AM baru subuh tunggu dalam pukul 7 lebih 8 camtu baru pergi sarapan.

image

Pastu 12PM check out. Memula nak pergi Sogo tapi jammed ramai sgt orang last2 pergi IOI MALL lagi. ㅁㅡㅁ best gaklah pergi situ.

image

image
salmon steak hotplate

image

Jalan sana sini pastu laparrrrrrr, pergi makan dekat kedai jepun ape ntah nama dekat ground floor. Bolehlaaaa makanan jepun. Kena gakla tekak aku. Hahaha. Aircond kat sana kuat so sejuk so ulang alik pergi toilet seb baik toilet selesa.  👍👍👍👍 so next time boleh pergi lagi.

Adelah beli 2 3 baju sikit. Hahahahah. By the way, next week inshallah start last semester thank god tazzabar nak habiskan. Tapi fyp tak siap lagi ohhhh goooddddd. Okaylah. That’s all for this entry. Buh-bye

.Miyakori cafe.

Assalamualaikum semua.

Bertemu lagi kita. Hihihi. Kali ni nak citer pasal cafe. Hari tu ade terbaca list 11 kafe kat JB. Pastuuu terperasan ada 1 kafe tuuu dekat sangat dengan umah. Jeng jeng jeng.

image

Dengan tema, happiness in a cup. Senang gak nak cari kafe ni. Seblah kafe ade tadika tapi dah tak ingat tadika ape 😂😂😂.

Pergi dengan ummi mase tu lepas ummi hantar baju dekat perumahan mara. Masa tu da petang. Kitorang order simple2 je. Tak ingat ummi order air ape tapi aku order ‘cat’puccino. Makan pulak,tuna sandwich dengan browines.

image

Catpuccino

image

image

image

Overall, makan okaylah. Ada banyak choice jugak tapi….sebab takut tak halal, orderlah tuna. Diorang ada jugak jual cam breakfast set brunch set yang ade sosej, ham apa gitula. Kopi banyak jenis so don’t worrylah. Diorang no pork/no lard.

image

Banyak kerusi so datang reramai boleh jer. Hurm… aku bagi 3.5 bintang. Klau ada halal certification, aku up jadi 4.5 bintang tapi takde, nak buat acano. Huhu. Maybe boleh suggest diorang untuk apply halal certification later.

Till then, buh-bye

.mid sem break.

Assalamualaikum wbt

saya dah start cuti mid sem. yeayyyy.. tapi sebenarnya tak yeay sangat sebab banyak assignment. antaranya assignment komputer and introduction untuk PSM. gelabah okayy..ape pon tak cari lagi. journal thesis semuaaaaaaaaaaaa. adess.

tapi cuti kali ni bermakna sikit kot.hahaha.tak tahulah apa yang bermakna sangat tu.. tapi cuti kali ni dimulakan dengan mengemas bilik.mwahaha..memang rajin sangat kononnya. pastu semalam, (sabtu), kami 4 beradik bukak table kat masjid taman perling jual sos cili padi kampung UNIQ, kain sulam, telekung and bagi buku FREE!!! PERCUMA!!! insyAllah sabtu depan pon ada lagi. tiap weekend kan ade belajar haji so kami mengambil peluang itu untuk berniaga. so far okaylah. minggu ni pengenalan so..tak banyak orang beli pon. banyak orang beli sos je.. kain sulam ade jugaklah yang tanye2 tapi tak bawak duit kan sebab tak tahu.. insyAllah next week ade kot orang beli. i means,, i need money sebenarnya. hahaha.

pastu plan hari ni nak siapkan assignment komputer pastu search journals, sebenarnya tajuk PSM aku pon tak konfirm ape sebab my supervisor is my mum’s supervisor mase my mum study kat utm dulu. awesome kan? the lecturer pon cakap sebenarnya macam tak berapa best bila dapat aku. hahaha. aku okey je. tapi tengoklah macam ne. sebabnya beliau  cakap beliau nak bersara dah so.. taktahulah next sem start PSM under supervision siapa… maybe another Dr kot. doakan jelah yang terbaek.

ape lagi?? hari tu ade masalah sikit dengan my pembiaya mase kat USM. so this week nak kena settlekan so that they can continue to biaya me during my study kat UTM pulakkk.adess.. nak kena korek2 balik surat doktor pe semuaaaaaaaaaaaa. mohon dipermudah.

hurm… my prayers goes to crew and passengers of MH370 yang went missing since 8th March 2014. #prayforMH370 i do wish they are safe somewhere around the globe. T_T and.. seriously..lagu 2NE1 COME BACK HOME really suits the situation. like… COME BACK HOME..BABY COME BACK HOME… CAN YOU COME BACK HOME..

serious sedih tapi Allah knows best and lets hope for the best. kan?

till then,

FARHAHK

.too much to handle.

Assalamualaikum wbt

apa kabar semua orang yang baca blog ni? hopefully semua orang sihat je. heeeee ;D hurm…banyak betol benda terjadi bulan mei ni.makanya akan diceritakan melalui point form ye 😛 nasiblahkan.

1st, my brother, Syamil, telah mendapat tawaran ke SASER. after tukar sekolah ke SDARY, dia dapat offer ke SASER pulak. walaupun dah bulan Mei, dia tetap pergi juga. kiranya…dalam adik bradik aku, dia jelah dapat asrama buat masa ni. adik tak tahulah. sebabnya dia…cam tak nak je masuk masuk asrama ni.lolololo. neway, syamil masuk masuk je terus midyear exam so semalam dia cam sedih sebab tak dpt jawap soalan bio.poor him.hopefully he can cope with boarding school life.pheww.

yang keduanya,, kucing aku kena jangkitan Parvovirus. memula tu…on 28 ke 29 April, Choco, my favorite kitten, cam lembik pastu aku pon bawak masuk rumah. letak dia dalam bilik, bagi dia makan pe smua tapi esoknya, dia mati ;( i cried. pastu next few days, adik bradik Choco, Neslo pulak lembik so my brother, Ojan decide bawak pergi Vet mahal (global pet) pastu confirmed kena parvovirus. terus search kt internet pasl parvovirus. hurm…sad to read about it. tapi nak buat camnekan? pastu bagi ubat pe smua. dia okay. mase tu kitorang semua pergi Seremban. mase nak balik JB tu, ojan bagitahu anak Simba, dah mati. (on Saturday 5th May 2012). bila kitorang sampai umah, lagi sekor anak simba mati. kire cam hari tu, 2 ekor anak simba mati. pastu semalam, sekor lagi mati and hari ni lagi sekor mati. anak simba dah tinggal 2 ekor dari 6 ekor.kesian dia.tu pon ttaulah berapa hari lagi boleh survive padahal dah bagi dah ubat antibiotik, vitamin, cirit birit dengan tahan muntah pe smua.huarghhhh…..

pastu ketiganya, jumaat lepas pergi PWTC sebab ade Kuala Lumpur International Book Fair 2012. berhasrat nak jumpa fave penulis, Bahruddin Bekri tapi tak kesampaian sebab tak kenal mana satu orangnya. hahaha. eden kan pemalu nak tanye tanye nih 😛 tapi…berjaya mendapatkan full series (harapnya takde sambungan lagi.hahaha) Diari Mat Despatch. awesome okay novel tu! asyik senyum senyum je baca. memang lawak betol rayyan tu. hurm…yang buku ke-2 aku dah bace.now tengah baca yang ke-3. pastu aku ade beli 2 novel by Ikmal Shah. adik cakap cam boleh tahan so lepas bace Diari Mat Despatch t aku bace pulak eh. oh ya..macam berangan je nak buat novel review bagai guna video.yela..akaun youtube tu asyik upload video kucing je.hahahaha. pastu berangan nanti one time ade, Johor Bahru International Book Fair.pergh..gila awesome okay~

lastly, hari tu keluar denga budak2 SDARY. adela update sket sket kt blog kelas tu. memula tu sbb jia wen ajak kuar.kesian dia duk Terengganu sorng sorang. dahlah banyak makan sotong. ye tak jia wen?! hahaha. pastu bila jia wen dah balik. Wanie ajak kuar pulak..ehh tak…aku ajak wanie kuar pastu kitorng pon kuar. pick up Syawal pe smua. memang cam huru hara sket lah mase kuar tu. pastu jumpa Dollah. Dollah long time no see punya budak.hahaha. aku upload gambar semua kat FB group kelas.malas nk edit2 kt blog kelas. tunggu rajinlah ye. yang 1st kuar tu dah update da kt blog kelas.yang 2ndnya kuar ni nanti2 jela.gambor beratus budak2 ni amik pakai Nikon.sabo jela ai kan.. 😛

pastu pe lagi??? bila dah list ni rasa cam tkde ape dah nak citer lagi. hahaha. so, tu jela buat masa ni. doakan kucing kucing aku sihat k~ aku sayang diorang ❤ pastu doakan syamil sekali kat SASER tu pastu doakan aku sihat. recently, hujan je kt JB so,,, sejuk lah kan suasana pastu… badan semua sakit2. auww…pastu… tu laaa..susah la sikit nak gerak2 ni.

USM dah telefon banyak kali. hopefully urusan pertukaran universiti berjalan lancar. its half-true that i cant wait to continue my study. i really wanna finish my degree ASAP. haha. you wish fa. you wish.

so, thats all. take care everyone ^^ salam 😉