.a graduation day story.

Assalamualaikum wbt

ahahaha… almost a month after my graduation day here i am baru nak cerita lol.. bare with me as this post gonna be long ass post with photos and probably some sobbing captions or story ahahaha…

apparently, its a month after my graduation day than only am able to write about my graduation day story. lol. super busy aaahh these days. sorry babe~ anyway, so, my graduation day was on 24th october 2016, its a day after mum’s birthday (HAPPY BELATED BIRTHDAY MUM~!) so how should i write this… please note that this might be long ass crappy with photos and captions.

those who knew me in real life or internet life [in any life la kannn] mostly knew la my conditions so, because of that, oh my god, am so amazed that i finally able to graduate with degree in chemistry. do you know how tough my life is? ahaha okay maybe not that tough laaaaa. so on that day itself baru i managed to contact with organiser?? to rehearsal how am i gonna take my album. [ now i forgot who that bro name – the one who pushed me that day LOL]. adik skipped school and accompanied me backstage. ahaha. thanks adik~!

Jpeg

Jpeg

and… i planned to stand up when i received my album BUTTTTTTTT things happened. AHAHAHAHAH dramatic kau ni~ Pro Chancellor? tu turun pulak dari tempat dia and i happened to ‘tak sempat’ nak berdiri untuk ambil album. zzzzzzzzzzzzzzzz… and my convo picture kinda crappy too. anyway, i dont really mind that. and guess what, they wrote my story for utm convo bulletin.

14560055_1785478398406264_8364456340000262423_o

pastu ramai la pulak dok share2. omg malu gilaaaaaaaaaaa.. ahahhaa.. but looking at the bright side, FARHAH DAH GRADUATE WEIIIIII. orang lain amik masa 3 ke 4 tahun je nak grad kau amik sampai 5 tahun lol. mujur jugak wei MUET dah expired tu tak jadi hal, kalau tak sangkut lagi. ahahaha padahal dah nak sangkut gak graduation sebab tak amik UTM plus2 tu. hahaha.

lepas majlis, ape lagi~~~ mehla amik gambo~

img_20161024_155816

img_20161024_155810

img_20161024_155742
dengan kak nad and kak ima, best akak ever
img_20161024_155733
dengan ida, geng kpop haha
img_20161024_180338
Dgn cikyam
img_20161024_155843
dengan adik2 junior, chia-fainnas-din
img_20161024_180355
kak et dengan AG, lol -o- sape pernah baca pasal AG, ni aaa AG… ahaha kebetulan plak akk dia grad on the same session maka kita pon paksa ahhh AG jumpa. lol. hi AG, hadiah grad bile nak bagi ;P

img-20161024-wa0045

img-20161024-wa0053

img_20161024_155642

img_20161024_155645

img_20161024_180320
dah nak balik tu nampak pulak En Hashim, a gift from GOD sbb En Hashim banyak sangat tolong kitaaaaa 🙂
img_20161024_180508
with MekD ahahaha dengan Diana, my fave girl ever… tapi dia busy aaa sekrang, dah berkerjaya gituuuu
img_20161024_180412
dengan family ida~
img_20161024_180426
the girls

img_20161024_180431

img_20161024_180433

img_20161024_180436

img_20161024_180449
diana and ……. [lupa sapa nama dia tapi dia ni sekelas ko-q kalau tak silap, budak mathematics] agagaga…
img-20161025-wa0001
without Amil sebab dia ade kelas but later that night we went to studio to take photos

haha tipulah kalau dalam kegembiraan ni tak sedih sebab tak graduate dengan rakan sekelas buttt i dont mind sebab lain orang lain ceritanya and of course, being a kpop girl 😛 i took photos with my bias too, JIMIN

img-20161024-wa0034

then, on the same week, [since i decided to return the robe on the last day], we went to faculty to meet lecturers. i was hoping to meet my PA, Dr Farediah and gladly met her on that day. and…. since i went there with my mum, we also met Dr Hasnah. LOLOL my mum supervisor, what a small world we live in. and guess what, kecoh kot~ ahahaha..

Dr. Hasnah citer pasal dia tanya aku, on the first day masa aku kat utm, in the first class after taking a break for a year, ‘kenapa awak tak tukar course je…’ upon seeing me in wheelchair during that time. walaupun dah 4 tahun berlalu, wa ingat lagi ayat Dr. Hasnah wei. ahahaha sentap punya pasal. ma kinda make a big deal cakap aku nangis la pe la padahal aku tak nangis pon. like whatever la Dr~pastu psl PSM lagi dengan dia. fuhhhhh… naseb baek ah ade Dr Hasmerya datang membantu. tapi itu hari tak dapat jumpa pon Dr. Hasmerya.

img_20161027_215504
Dengan SV dak Diana, Dr Aziah
img_20161027_215505
me ma and Dr. Hasnah
img_20161027_215511
dgn Dr. Farediah, My PA
img_20161027_215453
lecturers
img_20161027_215445
Kak Iffah, akak pejabat yg byk tolong kitaaaaa
img_20161027_215447
alahaiiii christine.. my classmate tapi dah grad last year now tgh smbung belajar lagi. cool~
img_20161027_215500
Dr belanja minum… dkt bilik aktiviti… ahahaha…
img_20161027_215529
dgn adik2 manja~

img_20161027_215529

img_20161027_215536

img_20161027_215551

img_20161027_215553

img_20161027_215607
love

img_20161027_215608

img_20161027_215557
Dr. Rusmidah
img_20161027_215617
aten and nana, my labmates masa dengan Prof Rahim
img_20161027_215642
Encik Daniel

pastuuuuuu petangnya konon nak amik gambo dekat Iskandar sat g hujan selebat lebatnyaaaaaaaa aaaaaaaaaaaaaaaaah esok petangnya baru pergi tapi ye ye oooo jela gamba2nya pon hahaha

This slideshow requires JavaScript.

so thats all… hahaha… lastly, nak say THANKS beribu2 TERIMA KASIH SAYANG to everyone yang menjayakan sesi pembelajaran fa di UTM, USM semualaaaaaa especially to my family members – umi, ayah, ojan, amil, syaffaa-, to all my classmates [ssca 2015, ssca 2016, ssca 2018, few sscc2016 and girls in USM – wiena, khalid, ana, kiah, ju, another ana, hanis, anis, mas and ramai lagi], lecturers [yang ajar dan tak ajar tapi still dont give up on me], akak2 pejabat [kak iffah, kak liza, kak zamila and yg lain2 sorry tak sebut nama sbb xtahu heeeeeeeeee 😀 but you know who you are laaaa],  Dr. Hasmerya and akak2 lab – kak ima, kak nad, kak ros, kak syara [ape kabo baby] -, and my girls – adah, izzati, kak ros, cikyam, fyda, nad, kak rai, diana, ida, ily, umi zulaikha – yang tolong2 drive pergi kelas pergi makan pergi meronda lol and to everyone yang doakan2 fa dalam diam sampailah fa habis belajar. jasamu ku kenang, moga tuhan permudahkan urusan hidup kalian. hikhik. terharu takkkk… haha..perasan kau ni~

maka tamatlah cerita degree fa~ ape buat sekarang… ahaha… next post la cerita buat ape sekarang, till then, take care~

ps : maaflerrr banyak gambo~

Advertisements

.pre grad dinner.

image

Assalamualaikum.
Wewewe…lama btul tak update annn..lgi 2 minggu dah nak naik sem….kali ni akan sensorang sebab yang lain dah habis blaja….T,T

Btw, pos kali nk nak belanja gambo pre grad dinner dekat Pulai Spring.

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

.

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

Mak jemah, myra. King dgn late comer, Apiz. Zzzzz….memang patut apiz pon. Kikikiki. Pastu pika pon ade dapat gak. Tapi dah tak ingat. mwahahahaha… bulan berapa punya event ni.

Anyway, tahniah korang!!! Jangan lupa aku ye. Kikikiki. Ade setahun lagi sebelum habis belajar macam korang. Tazzabarrrr. Awal tak awal lah aku pergi pre grad dinner an…

Till then, buh-bye

.final exam.

Assalamualaikum wbt

apa kabar semua?? huu… \(^^)/ dah nak final exam. yeay… still mood nak study tak berapa nak ada 😛 ngeh3…first of all sebabnya.. kredit hour cam tak cukup je 70 untuk buat latihan industri next year. hoorraaayyyy… extend lagi setahun. ngahahahhaa… ok..sebenarnya tak sure pon cukup ke tak sebab tak tanye lagi kat pejabat. if consider yang credit hour exchange tu kire cukup utk LI tpi klau x consider,,nan hado wei nak LI.

anyway,, i will be off from the exam after 8hb Januari. tak sabarrrr ;D sebab kinda have a big plan to pump in money into my wallet. tapi tengoklah camna kan?? moga diberi yang terbaik oleh Allah SWT.

lastly,,, i think i survived 2013. a very well done job despite all the saying.. hahaha.. just ignore them and have fun?? well.. not really but i guess i have found my pace in my life nowadays that i need to mention that i survive 2013? hahahaha. maybe 2014 will bring more good news (macam aku dipinang orang contohnya despite that one lousy man who keep saying nobody will marry me :p booooo) which i hope will make me more positive towards life. (yeah..am still not that positive after what had happened to me before). so,, yeah… i think i survived 2013 very well.

oh yaa…i have been listening to EXO recently, their Christmas album is so good. yeah..especially Miracles in December. have a try… their previous full album also good. didnt manage to get one but will get one soon (when there’s money, there’s talk 😛 get what i mean?). i recommended you guys to listen to Heart Attack, Dont Go, Growl is not bad too! i love it. and..my bias in the group are D.O (he’s cute) and Lay (he got dimple..so cute too!)

this is seriously last,, have faith and happy new year!!! till then, take care.

ps: my friend, Shuhada got into accident. she broke her wrist if am not mistaken, lets all pray so that she will get well soon (she’s one of the FAIRY BOYS and she helped me a lot like REALLY A LOT!)

pps: i will write about my BANDUNG TRIP after my final exam. wait for it 😛 (like nobody cares~)

.FAIRY BOYS.

Assalamualaikum wbt

macam yang digembar gemburkan dalam post yang lepas. kali ni kakak Farhah (lulz) nak memperkenalkan FAIRY BOYS kepada semua 😉 senyum semua…

46138_10151287410363280_1816530052_n

let me tell you all their names okay?!

dari kiri : Ros Afidawati Akma (kak ros),nurul izzati (zati), Rafidah (fyda), siti Maryam (yam), me, nurul shuhada (ada), mohd rahimi (rahimi), Mohd ikram nul hakim (minh) and lastly Mohd Hafiz (Apizz)

korang figured out sendri la ye kenapa group diorg ni namenye FAIRY BOYS. hahaha. diorg ni semua adik2 iolls. haha. tahun 92 tpi perangai matured and pandai. serius pandai gila budak2 ni smua. kalah kakak diorg ni. malu ai tauuu >,< kawan aku, Nabila bagi no fon Adah sbb tu aku kwn dg budak2 ni.

mase sem lepas, diorgla yang rajin tolak aku bila aku sampai fakulti tiap2 pagi dan tiap2 tengahri. serius. masa awal2 tu, ade kelas yang ade tangga, abe Minh yang tuff hahaha dengan budak laki yang lain akan angkat kerusi roda tu. termasukla ada, fyda, yam pon ade jugak kan yam? mase raye, diorg siap buat open house (ckp psl open house, sampai sekarang tak dpt balik senduk ;P). yam masak tomyam. rahimi masak nasi goreng. pergh pergh..tak disangka kan?? diorg ni banyak bakat terpendam sebenarnya.

Ada, zati, minh dgn rahimi dah tak available. sesape rasa nak berkenalan, berkenalanlah dengan yang lain2 ye. (termasuklah aku~! hahaha) pakwe Ada ni budak FAIRY BOYS jugak tpi takde plak dlm gmbr. name Zarif. luls. diorg ni semua same course dengn aku 2 SSCA. yang tak sama, zarif je. dia bdak kimia engine. tapi zarif ni pon pernah tolong. ade skali tu mase balik lmbat. dia bwkkan kerusi roda pegi meranti and… minggu lepas, antarkan pegi F54 sbb ade impromptu speech. thank you Zarif!!!

seriusly, seronok sangat kawan dengan diorg (terharu~!). diorg banyak bagi semangat pe semua. memang tak ternilai la. sebab diorg jugaklah akak diorg ni dah bersemangat sangat sangat jalan kaki pergi kelas. Am officially off wheelchair now. seronok tau! dah rasa mcm org sihat walaupun tangan ni tak boleh genggam dah.

meh kakak nak citer serba sikit perangai budak2 ni. luls. kak ros,, dipanggil kak ros sbb garang. hahaha. tapi syes, kak ros mmg garang tau! tapi minat korea! yeay! ade geng! pastu, fyda ni junior wiena mse dia kt TKC. fyda ni best! gila2 gak la tpi budak ni DL woi tiap sem. hebat tak?? Maryam lak…lembut tapi on the same time ganas, cmne tu?? cer citer. hahaha. yam selalu firm dgn opinion dia. bagus! ada lak, the best of all. byk mendengar pe semua. izzati lak, tak byk ckp sgt la. selalu pendam2 tpi ok je. zati pon best! hehehe. pastu ade rahimi, dia ni budak2 ni panggil dia GIGI sbb dia pakai gigi palsu akibat eksiden suatu masa dlu. byk ckp jugak. pastu bercita2 nk jd bisnesman. haha. pastu kurus kering. hahaha. dia suh aku percaya dia main bola tampar dan rugby. agagaga..ye rahimi, akak korng ni percaya je ape korang ckp. pastu ade minh, cikgu jasmani kpd ada. hahaha. abe tuff dalam group. kuat mencarot. 😛 hahahahhaa. paling bengong. suka buli aku! dah2..minh ni tak blh ckp byk psl dia, nanti dia fire balik, aku kalah. pastu Apizz, dia ni byk cerita pastu citer dia cm 1 tone je pastu cam bosan gakla klau dgr dia citer.ahahaha. jgn mrh Pizz. overall, perangai diorg yang betol tak betol ni la yang bt diorg ni best sgt!!!

lastly,, korang… thanks sebab mencurahka tenaga menolong kakak mu yang sorng ni. thanks sbb korangla pembakar semangatku supaya cepat sihat!!! hehe ;D bangga tak? lulz. thanks sangat sangat. rasa cam tak cukup je nak say thanks kat korang. sayang korang sangat2. hehe ;D kalau ade salah silap kakak korang ni, maafkanlah. walaupun tua setahun dr korang, tak bermakna kakak korang ni matang~! ehe ;D thanks ye smua.

so, itula dia mengenai kawan2 baik saya di UTM! it was fun and meaningful. A LOT OF THANKS TO ALL OF YOU, FAIRY BOYS.