.27 and counting.

Assalamualaikum wbt

hello people. long time no see *again* anyway,, i want to share what i did during my birthday this year. well, as you all know [please pretend you even when you dont], i’m usually dont join big event especially if the event is outside johor. thank god, last weekend was a special one.

I went for an event by @btsforcharity. they organised an event at  ARTCUBE GALLERY, KUALA LUMPUR last weekend, #LUSTRUMSCENE. its an account for bts fans but they’re more on doing charity event and stuffs. long story short, yupp this event.

so, the journey started after subuh. we [me and bro] dropped my mum at AYER KEROH, MELAKA. Then moved to KL. I arrived there around 10.50-ish. Yuna picked me up. then we lepak2 at McD. Met Jia and B, superfun! I met Jia before at Shah Alam. Met Angel too! Met KakSeul, Bee~ ahhh I met Nicola there!!!! she came down to say hi. anddd I met Ainur, she brought me cake! met another Jia with her sister.

they sang me birthday song at McD lol it was embarrassing but fun hahaha because suddenly there’s an aunt who came to our table and asked which one of you celebrate their birthday then she said one of her son is having a birthday too and we end up singing birthday song to him too. cute >,<

then i think around 12 something only we went to see the exhibition hahaha and of course meeting with lots of other ARMYs too! let me try to list it down. hahaha. I met Feefa, Abby, Z le brat, Kina, Anyara, Beth!!!!,  kak tea, wonnie, iffah, Adel, Mimi. Yun and Angel are the one who push me around. i met kak Manja too!!! wish can stay longer to talk to her.

I’m like super thankful to all of them because they seriously so much fun!!! we talked, gossiped, and took lots of photos but of course not in my phone. I received  another 2 cakes ; 1 from kak seul and another 1 from beth and angel. they’re such a sweetheart. so in total 3 cakes.

ahh Z ended up going back with me because hahahahahaha she can 😛 after the event we met adik at cyberjaya, gave her nectar and amil gave her some money lewls arrived home by 11 pm and caught up with some issues on my account but worry not, i’m totally fine with it hahaha so thankful for ‘mute’ function in twitter.

oh yaaa, before i end this post, i actually wanna say THOUSANDS OF THANKS to my buddies [YUN, ANGEL, JIA, BETH] for entertaining me there, pushed me around the checkpoints in the exhibition, to KakSeul and Ainur for giving me cakes for my birthday [Angel and Beth too!] and to KakSeul for taking lots of photos for me.

this is like my first time joining an event in a fandom and its on my birthday and seriously so thankful to all of them. may god repay you guys good things! its like meeting friends who knew you in real life when you actually knew them from internet. first time is like thousands time already because never feel any gap in the friendship. i might end up crying lol i reallly3x love them so much oh god please get them under your protection!

lastly, thank you for all the birthday wishes [hi AG! love you! <3] from my friends and followers in my fan account and yeahh basically everyone who wishes me. may good things happen to you too! enjoy the pictures.

with ABBY AND KAK TEA
AT MCD
WITH MIMI
BUDDIES ❤
KAK MANJA!!!
AINUR, THANKS FOR THE CAKE
from AINUR

FROM KAK SEUL

FROM BETH AND ANGEL

ps: thank god not so many people in the foodcourt. its hahahaha…. but thanks guys. i really3 love you guys. i had so much fun on my birthday this year! i might missed some names so, sorry!

Advertisements

.a graduation day story.

Assalamualaikum wbt

ahahaha… almost a month after my graduation day here i am baru nak cerita lol.. bare with me as this post gonna be long ass post with photos and probably some sobbing captions or story ahahaha…

apparently, its a month after my graduation day than only am able to write about my graduation day story. lol. super busy aaahh these days. sorry babe~ anyway, so, my graduation day was on 24th october 2016, its a day after mum’s birthday (HAPPY BELATED BIRTHDAY MUM~!) so how should i write this… please note that this might be long ass crappy with photos and captions.

those who knew me in real life or internet life [in any life la kannn] mostly knew la my conditions so, because of that, oh my god, am so amazed that i finally able to graduate with degree in chemistry. do you know how tough my life is? ahaha okay maybe not that tough laaaaa. so on that day itself baru i managed to contact with organiser?? to rehearsal how am i gonna take my album. [ now i forgot who that bro name – the one who pushed me that day LOL]. adik skipped school and accompanied me backstage. ahaha. thanks adik~!

Jpeg

Jpeg

and… i planned to stand up when i received my album BUTTTTTTTT things happened. AHAHAHAHAH dramatic kau ni~ Pro Chancellor? tu turun pulak dari tempat dia and i happened to ‘tak sempat’ nak berdiri untuk ambil album. zzzzzzzzzzzzzzzz… and my convo picture kinda crappy too. anyway, i dont really mind that. and guess what, they wrote my story for utm convo bulletin.

14560055_1785478398406264_8364456340000262423_o

pastu ramai la pulak dok share2. omg malu gilaaaaaaaaaaa.. ahahhaa.. but looking at the bright side, FARHAH DAH GRADUATE WEIIIIII. orang lain amik masa 3 ke 4 tahun je nak grad kau amik sampai 5 tahun lol. mujur jugak wei MUET dah expired tu tak jadi hal, kalau tak sangkut lagi. ahahaha padahal dah nak sangkut gak graduation sebab tak amik UTM plus2 tu. hahaha.

lepas majlis, ape lagi~~~ mehla amik gambo~

img_20161024_155816

img_20161024_155810

img_20161024_155742
dengan kak nad and kak ima, best akak ever
img_20161024_155733
dengan ida, geng kpop haha
img_20161024_180338
Dgn cikyam
img_20161024_155843
dengan adik2 junior, chia-fainnas-din
img_20161024_180355
kak et dengan AG, lol -o- sape pernah baca pasal AG, ni aaa AG… ahaha kebetulan plak akk dia grad on the same session maka kita pon paksa ahhh AG jumpa. lol. hi AG, hadiah grad bile nak bagi ;P

img-20161024-wa0045

img-20161024-wa0053

img_20161024_155642

img_20161024_155645

img_20161024_180320
dah nak balik tu nampak pulak En Hashim, a gift from GOD sbb En Hashim banyak sangat tolong kitaaaaa 🙂
img_20161024_180508
with MekD ahahaha dengan Diana, my fave girl ever… tapi dia busy aaa sekrang, dah berkerjaya gituuuu
img_20161024_180412
dengan family ida~
img_20161024_180426
the girls

img_20161024_180431

img_20161024_180433

img_20161024_180436

img_20161024_180449
diana and ……. [lupa sapa nama dia tapi dia ni sekelas ko-q kalau tak silap, budak mathematics] agagaga…
img-20161025-wa0001
without Amil sebab dia ade kelas but later that night we went to studio to take photos

haha tipulah kalau dalam kegembiraan ni tak sedih sebab tak graduate dengan rakan sekelas buttt i dont mind sebab lain orang lain ceritanya and of course, being a kpop girl 😛 i took photos with my bias too, JIMIN

img-20161024-wa0034

then, on the same week, [since i decided to return the robe on the last day], we went to faculty to meet lecturers. i was hoping to meet my PA, Dr Farediah and gladly met her on that day. and…. since i went there with my mum, we also met Dr Hasnah. LOLOL my mum supervisor, what a small world we live in. and guess what, kecoh kot~ ahahaha..

Dr. Hasnah citer pasal dia tanya aku, on the first day masa aku kat utm, in the first class after taking a break for a year, ‘kenapa awak tak tukar course je…’ upon seeing me in wheelchair during that time. walaupun dah 4 tahun berlalu, wa ingat lagi ayat Dr. Hasnah wei. ahahaha sentap punya pasal. ma kinda make a big deal cakap aku nangis la pe la padahal aku tak nangis pon. like whatever la Dr~pastu psl PSM lagi dengan dia. fuhhhhh… naseb baek ah ade Dr Hasmerya datang membantu. tapi itu hari tak dapat jumpa pon Dr. Hasmerya.

img_20161027_215504
Dengan SV dak Diana, Dr Aziah
img_20161027_215505
me ma and Dr. Hasnah
img_20161027_215511
dgn Dr. Farediah, My PA
img_20161027_215453
lecturers
img_20161027_215445
Kak Iffah, akak pejabat yg byk tolong kitaaaaa
img_20161027_215447
alahaiiii christine.. my classmate tapi dah grad last year now tgh smbung belajar lagi. cool~
img_20161027_215500
Dr belanja minum… dkt bilik aktiviti… ahahaha…
img_20161027_215529
dgn adik2 manja~

img_20161027_215529

img_20161027_215536

img_20161027_215551

img_20161027_215553

img_20161027_215607
love

img_20161027_215608

img_20161027_215557
Dr. Rusmidah
img_20161027_215617
aten and nana, my labmates masa dengan Prof Rahim
img_20161027_215642
Encik Daniel

pastuuuuuu petangnya konon nak amik gambo dekat Iskandar sat g hujan selebat lebatnyaaaaaaaa aaaaaaaaaaaaaaaaah esok petangnya baru pergi tapi ye ye oooo jela gamba2nya pon hahaha

This slideshow requires JavaScript.

so thats all… hahaha… lastly, nak say THANKS beribu2 TERIMA KASIH SAYANG to everyone yang menjayakan sesi pembelajaran fa di UTM, USM semualaaaaaa especially to my family members – umi, ayah, ojan, amil, syaffaa-, to all my classmates [ssca 2015, ssca 2016, ssca 2018, few sscc2016 and girls in USM – wiena, khalid, ana, kiah, ju, another ana, hanis, anis, mas and ramai lagi], lecturers [yang ajar dan tak ajar tapi still dont give up on me], akak2 pejabat [kak iffah, kak liza, kak zamila and yg lain2 sorry tak sebut nama sbb xtahu heeeeeeeeee 😀 but you know who you are laaaa],  Dr. Hasmerya and akak2 lab – kak ima, kak nad, kak ros, kak syara [ape kabo baby] -, and my girls – adah, izzati, kak ros, cikyam, fyda, nad, kak rai, diana, ida, ily, umi zulaikha – yang tolong2 drive pergi kelas pergi makan pergi meronda lol and to everyone yang doakan2 fa dalam diam sampailah fa habis belajar. jasamu ku kenang, moga tuhan permudahkan urusan hidup kalian. hikhik. terharu takkkk… haha..perasan kau ni~

maka tamatlah cerita degree fa~ ape buat sekarang… ahaha… next post la cerita buat ape sekarang, till then, take care~

ps : maaflerrr banyak gambo~

.sakit balik?.

assalamualaikum wbt

baru 3 minggu masok belajar aku dah MC 2 hari kemudian datang ke kelas dengan wheelchair. mwahahaha.. ni semua gara gara berurut pada hujung minggu. well, those yang seeing me in real life knew very well how i walk. senget sebelah. kekadang terseret2 macam orang baru lepas pantang (someone asked me before about baru habis pantang ke which causing me face to go er… ;/ ). and recently, i felt something when i sit down. rasa cam berbonggol kat bontot. this is real. maybe macam what the hell aku nak cerita pasal bontot plak kan?

tapi real wey…sakit gila bontot bila duduk especially atas kerusi kayu/plastik/flat surface. bukan memain punya sakit. so,, makcik aku datang on thursday. aku mintakkan tolong dia urut. ala..setakat gosok minyak and make sure kan bonggol tu bukan tulang. pastu on saturday, mak aku bawakkan ciksu untuk fully service urut la. lepas urut tu kinda okay. tapi lepas dua hari balik hostel. susah gila nak jalan. nangis2 aku pegi bilik air. terus aku MC and parents aku datang amik kat kolej. sadis gila kau tau. after such a long time tak pakai wheelchair. belagak dah baik skali amik kau…

and..ciksu tu cakap urat aku dah lama keras, bersimpul, berangin. pakej kau tauu. memang macam nak muntah bila berurut tu…pastu ciksu betulkan urat kat bontot tu..dia cm memang urat yang bonggol tu sebab guwa risau ahkan..takut2…tulang terkeluar ke pebenda ke..yelaaa…wa kan SRA. jalan pon tak betul. kalau betul tulang tak ke naya? sat g ciksu cakap mmg urat so Alhamdulillah.

now dah rehat 2,3 hari alhamdulillah dah okay. syukur sangat. cumanya masa memula sakit balik tu gelabah mak enonnnnn kau tauuu. yelah..dah lama tak sakit,, mahu tak gelabah. lecturer yang nampak goes like,, ehhh,,kenapa ni pakai wheelchair?? aku pegi ngundi pakai wheelchair kau tauu.siap dapat hamper. alhamdulillah. rezeki. harap pasni jalan dah betul (yaaa..aku tau kena urut lagi..) tapi tunggu2lah cuti sem ke ape ke ehhh…

another thing,, kan dah tak pegi kelas tu pegilah klinik kan.. klinik tu mmg biasa pergi.. Dr tu cakap aku ni botox candidate bila cakap pasal jari2 aku yang crooked. so,,guess what?? maybe cuti sem yang sebulan tu (which is lama lagi..berangannnn…) aku akan dapatkan injection botox to weaken the muscle. tengoklah camne.

tu jelaa…doakan aku survive sem ni. Amin 😉

.D1.

Assalamualaikum wbt

exam will start in one day.

all the best to me and my friends.

wish you guys all the best.

utk kwn2 kt u lain yang start exam this week and next week and sampai habis exam, may GOOD LUCK be with us.

‘ya Allah, permudahkan urusanku.berikanlah aku ketenangan dalam menjawap soalan peperiksaan dan berikan keputusan yang setimpal dengan usaha aku’

will offline insyAllah sampai habis exam.hehe ;D

jom simpan laptop 😉

sekian.

doakan saya ya~!

sayangg korang.take care~!

salam.

ps : jom pulun habis habis.

not the exact title

I should smile aite? 😉
Picture taken in Muzium Pulau Pinang

Assalamualaikum wbt

hri ni akan type randoms je sbb ttau nk tulis tajuk entry as ape.so bantai jelakan??

so, hari ni malam ni da kurang sihat, kepala sakit padahal bru pikir sikit.nilah akibat bila malas pk, skali pk byk2 tuppppp tupp sakit terus kepala.heeeeeeee 😀 anyway, inysAllah tiada apa-apa masalah kesihatan yang serius.huuuu. U_U ouhh.td petang last perjumpaan untuk RKM.heeeeeeeee 😀 diorg2 buat xtvt senam senang RKM.ngee kt stadium USM.best 😉 besarrr seronok skali. 🙂 pastu bila balik Hilmi Jusoh (ketua keluarga..ehh..ketua kumpulan 5) buat status touching sgala.hahaha.tpi seronoklah join RKM nih.

ape lagi?? esk last lecture in lecture hall for 2 subjects which are Calculus and Inorganic Chem.huuuuu.tpi esk calculus pon nk bncg tutorial 8 dgn inorganic nk habiskan 1 sub topic utk chap 9 dgn past year ques and now skang nk download past year took agess sbb usmnye wifi ni ade bengong bila bab2 download pdhal wa download past year ques kot.ngeee 😀 tkpe fa.sabar je ye~!

I’ve been emo, sad and all the negative thinking due to some reasons such as my test result totally messing up my mood, unstable hormones and i just couldnt understand some people the way I understand them.blueekkk..mcm kau sorng je hebat fa nk understand ppl so much.pegi be-laaaaaaaaaahhh ar.

ouh..even exam is just around the corner, i asked for acap’s help to buy me and zakiah a train ticket for each of us to KL sentral this 16.nov.dengan penuh kenyakinan that on that day, we have nothing else bother us other than BALIK BALIK BALIK.hahahaha.so, tommorrrowww akan date sama acap di jetty pulau pinang,sape2 free, blh la join skali.agagaga 😛 cayalah sgt nk date kan? pdahal nk amik tiket je pastu mayb MAYBEEEE LAAAHHH akan pergi makan ke ape ke borak ke ape ke membazir masa ke apa ke sampai lah before maghrib dan balik USM.okayy, Ya Allah, sila jadikan rancangan aku ini satu kenyataan supaya aku dapat balik rumah mak chah di Sg.Buloh.tet..i’m not going back to JB this raya haji.is it okeyyy?

ape lgi?? hu……really wanna go home.i bet AG tired of receiving my I-WANT-TO-GO-BACK-TO-JB messages and he wants me to text HS instead which made me go..”errrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr…………..” how will I text HS?

i’ve been text-ting some hockey players to know whether they join other games after hockey last last week but they really killing my nerves.Kery asked me too many ques esp about fb, my fb name and all and finally he said he play a game in campus kejut next year while amer said that he dont want to play any games after this since the last case.hahaha.sengal punye mat pusing.anyway,, agak kelewatan tidur jugak melayan budak dua orang yang serba senget ini.no 14 star konon. ;P

oh.i’ve been thinking to post my exam schedule with the hope that if anyone see me online, they will force me to stop online and get the book into my mind.hahaha.tpi tunggu esk je bleh tak?? i have lots to do. (ckp je byk bnd nk bt tpi type tk hbis2 lagi -_________-) oh..we are supposed to print our slip today but the gov of USM telah postpone the date to 25.10.2010 so there’s still 3-4 days before the slip is out and the exact schedule watsoever.

am i ready enough to answer all those questions? i was like.. “ehh.final exam dah ke?” with a lot of things still not in ‘i understand’ term.

okay fa, you just need your GOD.please ask from HIM everything that you want.okayyy?

OKAYYYYY~!!!!

OKAAYYY.thats all for today.thanks because you read this unending rants.hahaha.

take care everyone.thanks for trying to comfort me and all those stuffs but i guess i only need my GOD to solve this misery and unwanted feeling.hehe 😀 thanks ❤

salam

ps : take all your time and stop hurting me.thats all i want from you.

pray

Assalamualaikum wbt

post hari ni bertujuan untuk mendoakan orang –  orang di sekeliling saya dan yang saya kenali sepanjang hidup saya.

1) Faiz, Fai, wani dan kawan – kawan republic yang amik STPM.

didoakan semoga kalian beroleh keputusan yang cemerlang utk trial kali ni and pass the real exam with flying colors so that we can paint the town red.hehehe 😀

2) Jonaydi, Ainur, Fatin and jia wen

for the muslims, i pray that you guys can make it.and please please please continue your study in USM.hahaha.Nt adelah saya geng utk balik jb bersama-sama and who knows that i can drive by the time jia wen enroll USM.hahaha.nanti bleh pegi balik dgn kereta jia wen ^^,

3) HS

i doakan u dapat jawap test u yang dipostpone ke hari esok and dapat jawap kuiz esk.okayyyy?? bt dengan cemerlang tau~! klau tk dpt cemerlang, dpatkan yang terbaik.huhu.i wish you all the best eh ❤

4) AG

fa doakan AG dpt jwp MUET dengan cemerlang pastu dpt band 4.hahaha.tk mcm adik AG sorng nh dpt band 3 je. -.- btw, jgn lupe study k.engat hebat lah uh nk tunjuk power tkya study utk MUET.hahaha.ape kau merepek fa~!!!

5) Areefah no’man, natasha ismail, nurul fateemah razak dan kwn2 yang blaja kt UiTM.

fa doakan korang dapat jawap final dengan cemerlang.korangnya final lg awal dr fa kan?? all the best k?

6) ojan

woi budak~!!! belajalah.jangan nk online dgn sms je.SPM tk lame lagi.aku doakan kau lulus la ehh.ndak2 BM dengan math (math kan ummi ajar so kena lulus dgn cemerlang ^^,)

7) Nasuha, Ain, Nieza dan Shiro

so far, these are the only person who still in their matriculation year.so, korangggg, next week ni study week kan??? blaja btol2 tau.matrik uh a wayyyyy better than university’s life so grab all the chances.fa doakan korang dpt keputusan yang terbaik utk PSPM kali ni k.all the best~!!!! dptkan 4rata.InsyAllah 😉

8) Me, Myself and I

fa, semoga kamu tidak lalai dengan kesenangan sekarang.semoga kamu terus bersemangat sehinggalah kamu dikira berjaya di pandangan Allah SWT.

Amin 😉

sekian dari saya untuk hari ni.

ps: sbnrnye ttau nk citer ape.lalalala.

pps: kena bt keje before sabtu sbb nanti nk keluar pastu nk movie marathon lgi.hehe. ^^, excited~!!!!