.a graduation day story.

Assalamualaikum wbt

ahahaha… almost a month after my graduation day here i am baru nak cerita lol.. bare with me as this post gonna be long ass post with photos and probably some sobbing captions or story ahahaha…

apparently, its a month after my graduation day than only am able to write about my graduation day story. lol. super busy aaahh these days. sorry babe~ anyway, so, my graduation day was on 24th october 2016, its a day after mum’s birthday (HAPPY BELATED BIRTHDAY MUM~!) so how should i write this… please note that this might be long ass crappy with photos and captions.

those who knew me in real life or internet life [in any life la kannn] mostly knew la my conditions so, because of that, oh my god, am so amazed that i finally able to graduate with degree in chemistry. do you know how tough my life is? ahaha okay maybe not that tough laaaaa. so on that day itself baru i managed to contact with organiser?? to rehearsal how am i gonna take my album. [ now i forgot who that bro name – the one who pushed me that day LOL]. adik skipped school and accompanied me backstage. ahaha. thanks adik~!

Jpeg

Jpeg

and… i planned to stand up when i received my album BUTTTTTTTT things happened. AHAHAHAHAH dramatic kau ni~ Pro Chancellor? tu turun pulak dari tempat dia and i happened to ‘tak sempat’ nak berdiri untuk ambil album. zzzzzzzzzzzzzzzz… and my convo picture kinda crappy too. anyway, i dont really mind that. and guess what, they wrote my story for utm convo bulletin.

14560055_1785478398406264_8364456340000262423_o

pastu ramai la pulak dok share2. omg malu gilaaaaaaaaaaa.. ahahhaa.. but looking at the bright side, FARHAH DAH GRADUATE WEIIIIII. orang lain amik masa 3 ke 4 tahun je nak grad kau amik sampai 5 tahun lol. mujur jugak wei MUET dah expired tu tak jadi hal, kalau tak sangkut lagi. ahahaha padahal dah nak sangkut gak graduation sebab tak amik UTM plus2 tu. hahaha.

lepas majlis, ape lagi~~~ mehla amik gambo~

img_20161024_155816

img_20161024_155810

img_20161024_155742
dengan kak nad and kak ima, best akak ever
img_20161024_155733
dengan ida, geng kpop haha
img_20161024_180338
Dgn cikyam
img_20161024_155843
dengan adik2 junior, chia-fainnas-din
img_20161024_180355
kak et dengan AG, lol -o- sape pernah baca pasal AG, ni aaa AG… ahaha kebetulan plak akk dia grad on the same session maka kita pon paksa ahhh AG jumpa. lol. hi AG, hadiah grad bile nak bagi ;P

img-20161024-wa0045

img-20161024-wa0053

img_20161024_155642

img_20161024_155645

img_20161024_180320
dah nak balik tu nampak pulak En Hashim, a gift from GOD sbb En Hashim banyak sangat tolong kitaaaaa 🙂
img_20161024_180508
with MekD ahahaha dengan Diana, my fave girl ever… tapi dia busy aaa sekrang, dah berkerjaya gituuuu
img_20161024_180412
dengan family ida~
img_20161024_180426
the girls

img_20161024_180431

img_20161024_180433

img_20161024_180436

img_20161024_180449
diana and ……. [lupa sapa nama dia tapi dia ni sekelas ko-q kalau tak silap, budak mathematics] agagaga…
img-20161025-wa0001
without Amil sebab dia ade kelas but later that night we went to studio to take photos

haha tipulah kalau dalam kegembiraan ni tak sedih sebab tak graduate dengan rakan sekelas buttt i dont mind sebab lain orang lain ceritanya and of course, being a kpop girl 😛 i took photos with my bias too, JIMIN

img-20161024-wa0034

then, on the same week, [since i decided to return the robe on the last day], we went to faculty to meet lecturers. i was hoping to meet my PA, Dr Farediah and gladly met her on that day. and…. since i went there with my mum, we also met Dr Hasnah. LOLOL my mum supervisor, what a small world we live in. and guess what, kecoh kot~ ahahaha..

Dr. Hasnah citer pasal dia tanya aku, on the first day masa aku kat utm, in the first class after taking a break for a year, ‘kenapa awak tak tukar course je…’ upon seeing me in wheelchair during that time. walaupun dah 4 tahun berlalu, wa ingat lagi ayat Dr. Hasnah wei. ahahaha sentap punya pasal. ma kinda make a big deal cakap aku nangis la pe la padahal aku tak nangis pon. like whatever la Dr~pastu psl PSM lagi dengan dia. fuhhhhh… naseb baek ah ade Dr Hasmerya datang membantu. tapi itu hari tak dapat jumpa pon Dr. Hasmerya.

img_20161027_215504
Dengan SV dak Diana, Dr Aziah
img_20161027_215505
me ma and Dr. Hasnah
img_20161027_215511
dgn Dr. Farediah, My PA
img_20161027_215453
lecturers
img_20161027_215445
Kak Iffah, akak pejabat yg byk tolong kitaaaaa
img_20161027_215447
alahaiiii christine.. my classmate tapi dah grad last year now tgh smbung belajar lagi. cool~
img_20161027_215500
Dr belanja minum… dkt bilik aktiviti… ahahaha…
img_20161027_215529
dgn adik2 manja~

img_20161027_215529

img_20161027_215536

img_20161027_215551

img_20161027_215553

img_20161027_215607
love

img_20161027_215608

img_20161027_215557
Dr. Rusmidah
img_20161027_215617
aten and nana, my labmates masa dengan Prof Rahim
img_20161027_215642
Encik Daniel

pastuuuuuu petangnya konon nak amik gambo dekat Iskandar sat g hujan selebat lebatnyaaaaaaaa aaaaaaaaaaaaaaaaah esok petangnya baru pergi tapi ye ye oooo jela gamba2nya pon hahaha

This slideshow requires JavaScript.

so thats all… hahaha… lastly, nak say THANKS beribu2 TERIMA KASIH SAYANG to everyone yang menjayakan sesi pembelajaran fa di UTM, USM semualaaaaaa especially to my family members – umi, ayah, ojan, amil, syaffaa-, to all my classmates [ssca 2015, ssca 2016, ssca 2018, few sscc2016 and girls in USM – wiena, khalid, ana, kiah, ju, another ana, hanis, anis, mas and ramai lagi], lecturers [yang ajar dan tak ajar tapi still dont give up on me], akak2 pejabat [kak iffah, kak liza, kak zamila and yg lain2 sorry tak sebut nama sbb xtahu heeeeeeeeee 😀 but you know who you are laaaa],  Dr. Hasmerya and akak2 lab – kak ima, kak nad, kak ros, kak syara [ape kabo baby] -, and my girls – adah, izzati, kak ros, cikyam, fyda, nad, kak rai, diana, ida, ily, umi zulaikha – yang tolong2 drive pergi kelas pergi makan pergi meronda lol and to everyone yang doakan2 fa dalam diam sampailah fa habis belajar. jasamu ku kenang, moga tuhan permudahkan urusan hidup kalian. hikhik. terharu takkkk… haha..perasan kau ni~

maka tamatlah cerita degree fa~ ape buat sekarang… ahaha… next post la cerita buat ape sekarang, till then, take care~

ps : maaflerrr banyak gambo~

Advertisements

.Nazeerah’s wedding.

Assalamualaikum wbt

How are youuu? Lol. Like people read it anywayyyy last 20th August, my dear friend, from SSCA 2015 got married. Basically she is someone who kinda play important role in my life? Aaaaaiihhh what am i saying? During my degree life, she is one of those helpful and kind soul who helps me. So she is important. Haha? Okay2. So she get married on the 20th at The Mines 2, Seri Kembangan. We went there (without dad of course since he is so busy with qurban things). 

We started our journey around 9Am and arrived there around 1pm? And I’m glad that i went there because i met most of my classmates there. Here some picturesss (from class whatsapp group and my brother’s gopro).

Pengantin cantik
Everyone!

Tengok pengantinnnnn
Free styleeeee

Everyone looks so beautiful especially the bride & groom. Heheeeeee. Too bad I can’t stay too long during that time because mum wants to go to her friend’s son/daughter wedding at The Duchess Place, Ampang which turned out bad. The place got small parking. We had to walk far and almost all the food, when we arrived around 3pm something finished already. So sad ;( plus it was freaking hot that day. We didn’t even get doorgift ;(

We decided to stay in IOI RESORT, Putrajaya that night after looking for hotel around KLCC which kinda full that day. Had dinner in Dubuyo, Ioi Mall and sleep. Super tireddddd. But yeahhh, Dubuyo kinda eatable? I can eat the kimchi there compared when i had it at Ampang Mall? (I cant even remember the place) long time ago. 

Then the next day, at 1st mum wants to go to Janda Baik but siblings dont really want so we decided to lepak2 at ioi mall,had our lunch and went to Seremban to pick up adik’s things (yes, adik dropped out of SBP and mum register her to SIGS. From SGS to SIGS.LOL) and went back to JB.

To Nazeerah (in case she read this which i highly doubt), SELAMAT PENGANTIN BARUUUUUU ❤❤❤❤ semoga kekal hingga ke Jannah gituuu. Thanks for helping me during my time in UTM. 사랑해. 

Till then,

Take care everyone!

.report writing.

Assalamualaikum wbt

Apa kabar semuaaaaa? Puasa tak? Mihmihmih… selamat berpuasa ya semua. Dah nak habis puasa dah pon. Dah masuk 10 malam terakhir dah. Any way,, berikutan tajuk tu…

 I’ve done my report writing. The other day,there’s symposium for final year students. So I had my presentation on the second day. Kinda screwed it ㅋㅋㅋㅋㅋ because i forgot to copy the video i want to show in the slide… hahaha

Then, I received my report and did some correction before I sent it for hardbound. The 1st cover was wrong. It was supposed to be DMOL3 with 3’s format is superscript. LOL. I sent to another shop to repair it.

And finallyyyy….

Am so glad that i finally finish it.ㅠㅠ  the amount of tears that i shed because of this is so many that I’ve lost count of it. Cewaaahhhh… anyway, i was supposed to graduate this semester butttt there’s some problem arise. So I dont know if i can graduate this semester or not. hahaha. Whatever it is, i dont have to think about studying anymoreeee.

Like I’VE FINALLY FREEEEEEE MYSELFFFFFF. OOHHH GGGODDDDD! AM SO HAPPY

I think that’s all for now. Till then guys. Let hunt lailatul qadr. And #prayforturkey (mass attack at the airport)

.half way thru.

assalamualaikum wbt

hello and hi everyone. its me! farhah. i knew i have been on hiatus (cewahhh) for a longgggggg time but believe me am still remember this blog (uhuks uhuks). anyway,,, i am left with another a month plus half a month before i finish my degree life. it was so tough that i nearly give up. ohh god.. the temptation to delay my fyp is so big but i figure it out that i should really keep my work done. okay, apa aku membebel ni.

apa2 pon, i will be free sebelum june ends. ohhh tak sabarnyaaaaaaaaaaaaaa. hopefully i pass thru this period successfully. my 1st paper is on 5th june and last paper is on 9th june and my good friend from matriculation get married on 4th june and i wanna go but i will be very busy on that week with my final year project presentation i wanna cryyyyyyy so bad.

by the wayyyy, my favorite kpop group is coming back this may!!!! yeah… the mv teaser is so lit i nearly died. hahahaha. so exaggerating here’s the proof. i hope everyone watch it fall in love with them like they are so good you are missing something in your life if you dont stan them 😛

last but not least, please pray for my safety and my final year project. thank you! and enjoyyyyyy~~~

.mid sem break.

Assalamualaikum wbt

pejam celik pejam celik dah mid sem breakkk wei. tinggal lagi dalam 7 minggu camtu sebelum sem 1 sesi 2015|2016 habis. perghh pergh pergh…begitu pantas masa berlalu. hahaha.. drama sungguh. anyway, aku tak start sketching lagi. insyallah cuti ni sketch, naik cuti midsem break ni, aku run ke analyse ke. huwaaaaaaaaaaaa…takut sangat tak dapat result T_T mohon didoakan. pastu baru teringat nak kena buat logbook. haramj satu hape pon aku tak buat lagi. bengong boleh tahan wei. naik cuti kena present pulopp tu. arghhhh… *tarik rambut* by the way,nama pon cuti mid sem kan. ape chill cerita pasal study.. hahahaha. tapi an.. aku berniat nak siapkn assignment sebelum cuti deepavali which is today and tomorrow. and.. yeah…hopefully…

aku takdelah addict sangat dah dengan k-drama sekarang ni sebab internet kat kolej tak memberangsangkan..and.. duduk asrama ann..tak balik so nak stream tu malas. aku bukan jenis yang suka men-download2 ni. jadinya harap kat orang jugakla. cumanyaaaaaaaaaaaaaaaaa……baru2 ni aku ade tengok 1 drama, THE VILLAGE : ACHIHARA ‘S SECRET. lebih kurang gini la tajuknya. ade MOON GEUN YOUNG dgn SUNGJAE BTOB. bestttttttttttt sangat. masuk minggu ni dah EPISOD 10. ada lagi 6 episod kot.

kenapa best…sebab citer ni lain dari lain. tak ade mushy2 macam most k-drama tapi penyiasatan. tengok setiap episod tu macam baca novel satu2 chapter. citer ni pasal apa… pasal…seorang adik ni…dia nak cari akak dia. diorang terpisah masa kecil selepas family diorang kemalangan yang mana mak dengan ayah diorang mati..adik dia ni…nenek dia ambil bawak pegi kanada..akak dia pulak kena tinggal dekat korea sebab akak dia ni sebenarnya anak angkat.kira bukan sister-in-blood la. pastu lepas 20 tahun camtu..adik dia ni balik korea and dapat mengajar kat satu kampung ni, kampung achihara. masa 1st week, adik dia ade kejar student nak pergi merokok kat hutan, sat g adik dia terjatuh and terjumpa rangka mayat. mayat tu dah 2 tahun T_T maka bermulalah misteri mencari identiti mayat tu… kira kat kampung tu ade 2 kelompok, 1 yang nak adik dia ni tahu kebenaran, 1 lagi yang taknak adik dia tahu kebenaran sebab si adik ni ada kaitan dengan mayat tu. so far memang takdela mushy2 ni. ade baca kat 1 forum ni pun, diorang ckp PD (producer) cakap drama ni takde love line. sesape rasa macam takde ke citer2 best nak tengok, bolehlah tengok THE VILLAGE : ACHIHARA’S SECRET. besttttttttt!

semalam ade MELON MUSIC AWARDS 2015. BANGTAN (BTS) my current favorite group won BEST DANCE AWARD : MALE GROUP. tapi diorang memang daebak gila dancing kot. tak caya? tengok ah DOPE MV diorang. dahlah 360 degree camera pastu laju nak mati dancenye tapi sedih gakkkk semalam sebab diorangnya performance 1 lagu je. tapi intro memang gempak gila laaaaaaaaaaaaaaaaa…. styleeeeeee sangat…kira semalam INTRO + I NEED U *REMIX* best! congratulations BTS!!! hahaha. bajet diorang baca je. okay2..aku letak skali lah video nya. nanti tengok tau. diorang tercalon gak BEST GROUP dengan ARTIST OF THE YEAR utk MAMA 2015 tapi ramai ARMY tak puas hati gak sebab diorang tak tercalon BEST DANCE. Padahal diorang DANCE memang best kot. yela..kalau tak, takkan menang mase MMA kan? hahahaha. ape2 pun, bangga gak la. cewah…

till then, bye!

DOPE MV

2015 MELON MUSIC AWARDS [INTRO + I NEED U]

.final year life.

Assalamualaikum wbt

fuhhhhhhh…dah few weeks naik sem. proposal untuk final year project dah hantar pastu kena betulkan pastu……… susahnya final year project. rasa macam nak quit pon ada. 😦 macamana orang boleh surviveeeeeeee final year???!!! anyway,, aku kan buat pasal computational chem. orang cakap senang. seeennnaaannnggg sangat kau! padahal lagi susah tauuuuuu sebab…software yang kita pakai utk fyp tu tak belajar masa kelas pon. kau bayang ah nak kena pakai benda tak pena belajar. untuk dapatkan result pe smua. dalam masa 2 sem. kalau kau buat experimental, dapat product/result so bolehla argue. buat computer ni, tak dapat result/ data kau nak goreng apeeeeeeeee?!!! harapnya bolehla survive fyp ni.

alhamdulillah dapat cari junior 4-5 orang untuk tolong hantar pergi balik kelas, belikan makan malam, tengahari. memang bersyukur sangat ada orang tolong. diorang tu pon baik2… ketuanya si diana tu. hahaha. budak tu je tak betul sangat. hahahaha. keja nak melawak je. tapi best la. takdela hambar hidup aku kat utm. trololololol. insyallah luas network kenalan. 😛

next 2 weeks, bebudak kelas convo. bestnyaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!! and minggu konvo tu birthday ummi tapi adik tak balik pulak. so,, postpone la kot nak celebrate birthday ummi. ummi mintak kek aiskrim baskin robbin. mwahahahaha.

pasal kesihatan, alhamdulillah selepas almost lebih half a year berubat di muar, aku dah agak kuat sikit berbanding sebelum ni. insyallah, aku target by next year dah boleh jalan macam biasa. right now, boleh jalan short distance tapi bongkok and tangan tak begitu kuat so bila bawak beg laptop dan sebagainya….rasa macam beratnyaaa. tapi ok la. takde nak demam2 lagi. yeay! and bisa2 pun jarang kecuali masa yang jerebu teruk 2 3 minggu lepas sampai 2 3 kali UTM bagi cuti sebab IPU reading sekitar kampus 201-300. aku target bila nak konvo next year dah boleh lariiiiiiiiiiiiiiiii. mohon didoakan.

btw, ni pasal my minat, kpop, kalau tak nak baca boleh skip perenggan ni. baru2 ni…aku ada terminat 1 group, BTS. bangtan. ada RAPMON, JIN, SUGA, JHOPE, JIMIN, V, JUNGKOOK. best!!! hahaha. tapi mampu beli pre-loved album je. takde pc masa beli. sedih2. hahahaha. tapi part 2 Hwa Yan Yeon Hwa, HYYH (taktahu eja betul ke tak), aku dah pre-order. diorang cakap nak comeback october 2015 untuk HYYH PART 2 tapi takde lagi. ni dah 17 hb. waeee?!!! bila nak comeback ni??!!! hari2 tunggu pastuuuu hari tu…birthday JIMIN. best gila kot K-ARMYS. diorg siap design bus pe sme pastu bagi rice cake gambar jimin. aku tengok ade fansite bagi basikal boleh lipat2 tu. T_T bestnyaaaaaaaaaaaaaa.. pastu utk birthday V next month tak pasti diorang nak bagi apa tapi kalau donate sekian2 dapat pc lah kalender la. pastukaaaaaaaaan, sekarang macam musim orang design dolls kpop idol. aku ade follow 1 kedai ni. asyik update pasal infinite punya dolls. pastu ni dah follow bebyk bts fansite…byk gak orang jual dolls. aaaaaaaaaa…motip sangat kalau nak beli. ohhh…yg HYYH part 2 tu nak beli sebab….video prologue tuuuuuuuuuuuuu… jap i bagi kat bawah ni…

yg ni video sebelum bighit potong. yang dah potong bawah ni.pastuuuuuuuuuuuuu… byk gila teori diorang buat…. ni semua based on I NEED U MV. tengoklaaaaaa tengoklaaaaaaa. dah lama takde mv bercorak cerita dalam kpop world. kalau dulu, BIGBANG punya MV selalu dalam bentuk story. kali ni BTS buat dalam bentuk story, memang best ah…

I NEED U MV (15+)

I NEED U MV (ORIGINAL 19+)

setelah sekian lama, ade pon MV yang berbentuk story. so,, semua ARMYS (fans of BTS) tertunggu tunggu HYYH PART 2. sebab tengok prologue tuuuuuuuuuuuuuuuuuu..sedihnyaaaaaaaaa.. antara teori yang ada tu, semua MATI kecuali JIN (kim seok jin). so JIN pegi flashback kenangan. pastu yang memula mati tu V sbb terjun tu tapi………… semua teori ni akan tergantung selagi HYYH Part 2 tak keluar. hahaha. nama english HYYH tu, IN THE MOOD FOR LIFE / THE BEST MOMENT IN LIFE. tazzabaaaaaaaaaaaaaaaar.

laju je kalau citer pasal kpop. hahahha. tu jela. nanti kalau rajin, citer lagi. buh-bye!

till then, take care.

.pre grad dinner.

image

Assalamualaikum.
Wewewe…lama btul tak update annn..lgi 2 minggu dah nak naik sem….kali ni akan sensorang sebab yang lain dah habis blaja….T,T

Btw, pos kali nk nak belanja gambo pre grad dinner dekat Pulai Spring.

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

.

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

Mak jemah, myra. King dgn late comer, Apiz. Zzzzz….memang patut apiz pon. Kikikiki. Pastu pika pon ade dapat gak. Tapi dah tak ingat. mwahahahaha… bulan berapa punya event ni.

Anyway, tahniah korang!!! Jangan lupa aku ye. Kikikiki. Ade setahun lagi sebelum habis belajar macam korang. Tazzabarrrr. Awal tak awal lah aku pergi pre grad dinner an…

Till then, buh-bye